Una exposició inicia els actes de commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció del Campanar de Borriana

La mostra, ‘El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’ s’inaugura dijous que ve en el CMC la Mercé i romandrà oberta fins al 29 de novembre

Una exposició inicia els actes de commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció del Campanar de Borriana
27/10/2020 -

Amb l’exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, l’Ajuntament de Borriana comença els actes de commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció del Campanar que tindrà com a punt de partida el mes de novembre, però s’estendrà durant tot un any en què la torre serà protagonista de diferents iniciatives.

La inauguració de la mostra està prevista per a dijous que ve, dia 29 d’octubre, a les 19h, a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura la Mercè, dins del programa de celebració del 75 aniversari de la reconstrucció del Campanar organitzada per la Regidoria de Cultura.

Sobre aquest tema, el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha recordat que el pròxim dia 10 de novembre es compliran 75 anys de la col·locació de l’última pedra, acte que considerava finalitzades les obres de la reconstrucció del Campanar, que es van iniciar al març de 1942 i van acabar l’esmentat dia de l’any 1945.

Aquella fita, ha evocat Granel, va ser possible gràcies a “un grup de persones, algunes d’elles conegudes i unes altres anònimes, que tant amb el seu treball, unes, com amb els seus diners, unes altres, van fer factible reconstruir la torre i afermar-la per sempre com la icona fonamental de la nostra ciutat”.

En l’exposició El Campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945, ha explicat Granel, es mostraran imatges que ja formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat, però també s’exposarà per primera vegada documents inèdits que només havien estat a l’abast d’investigadors i que estan directament o indirecta relacionats amb la reconstrucció.

El regidor de Cultura ha convidat tota la ciutadania a visitar l’exposició ja que es tracta d’una gran oportunitat per a “conèixer la història de l’emblema del nostre poble i la possibilitat de vore per primera vegada documents inèdits que ens faran saber més sobre el nostre patrimoni”.

L’exposició estarà oberta des del dijous 29 d’octubre fins al 29 de novembre a la sala d’exposicions el Centre Municipal de Cultura la Mercè i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari