L'exposició d’Enric Safont "El Port: 1947-1970" s'inaugurarà divendres que ve a Borriana

L'exposició d’Enric Safont "El Port: 1947-1970" s'inaugurarà divendres que ve a Borriana
02/09/2020 -

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ha programat per al divendres 4 de setembre a les 19.30 hores, la inauguració de l’exposició d’Enric Safont “El Port: 1947-1970”. L’exposició recull una selecció de fotografies realitzades per Safont entre els anys 1947 i 1970 en què es mostra l’evolució de l’activitat portuària des que s’utilitzava per a la càrrega de vaixells de taronja en els anys daurats de l’activitat a Borriana fins que es converteix en el port pesquer que és en l’actualitat.
La mostra d’Enric Safont anirà acompanyada d’una publicació que continuarà la col·lecció Sal de plata. Sèrie de fotografia local, que ha dedicat exposicions i monografies amb noms destacats de fotògrafs locals com Joaquim Bosch, Santágueda i J.L. García Ferrada, els quals, juntament amb Safont formaven part de l’agrupació Fotogràfica Sant Joan Bosco.

A més, l’exposició està comissariada per Eric Gras, director del suplement cultural del diari provincial Mediterráneo, que es fa ressò de la importància de la figura d’Enric Safont com a cronista fotogràfic de Borriana i de la importància de la fotografia “com a font històrica, com ho demostren les instantànies d’Enric Safont, ja que conviden que aprofundim en el passat de Borriana, un passat recent que està íntimament lligat a la producció i exportació de la taronja, a una tradició popular i també, per què no, a una florida cultural i intel·lectual, “en les fotografies de Safont es mostra la frenètica activitat portuària, en què l’esforç i el treball de centenars de persones va revertir directament en l’evolució de la mateixa ciutat”.

Així, les imatges de Safont conformen una part fonamental de la memòria visual de segle XX borrianenc, amb la seua senzillesa estructural i l’àgil lectura, perquè són fotografies que no busquen l’efectisme, sinó més prompte el simple retrat de la vida portuària. Com diu el pensador francés Paul Virilo, “actualment assistim a un veritable culte del present en què el passat s’oblida fàcilment”. La incessant tasca fotogràfica d’Enric Safont repara aquesta pèrdua de la memòria, la reconstrueix fins i tot, fent que la imatge fotogràfica, jugue un important paper en la transmissió, conservació i visualització de l’activitat econòmica, social, política i cultural de Borriana, de manera que el seu treball s’erigeix com un veritable document social que, ara més que mai, hem de valorar.

L’exposició estarà oberta fins al 27 de setembre i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari