La Falla Don Bosco aconsegueix el màxim guardó de les Falles de Borriana 2021 als seus monuments

El segon premi de la categoria especial de falles i de les falles infantils ha sigut per a la Falla Chicharro

La Falla Don Bosco aconsegueix el màxim guardó de les Falles de Borriana 2021 als seus monuments
09/10/2021 -

La Falla Don Bosco ha aconseguit el màxim guardó a la millor falla d’enguany 2021 en la categoria especial, i també ha aconseguit el primer de categoria especial infantil. El segon premi d’especial ha sigut per a la Falla Chicharro que també ha aconseguit el segon d’infantil.

La lectura de l’acta de la Junta Local fallera ha tingut lloc aquesta vesprada a les 17h a la sala de Plens de l’Ajuntament presidit per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López i el president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, i ha comptat amb la presència de les Corts d’Honor i Dames de la Ciutat de les Reines i representants de la Junta Local Fallera.

En aquesta ocasió, per a evitar aglomeracions, s’ha procedit a la lectura de l’acta dels premis a les 17 hores des del sala de Plens de l’Ajuntament, un esdeveniment que ha sigut retransmès online i que han pogut seguir les 19 comissions de la ciutat per a, posteriorment, a partir de les 18 hores, anar acostant-se una a una fins a la plaça per a arreplegar les seus banderins en l’escenari del tapís en la plaça Major.

Així, un any més, Borriana ha celebrat l’acte de lliurament de premis de les falles, però en aquesta edició no ha sigut a la Llar Fallera, sinó en la plaça Major, fins on han acudit les comissions de forma escalonada, i des de l’escenari instal·lat per a l’Ofrena a la Misericòrdia han rebut els seus guardons de mans de les màximes representants falleres de 2021, Elena Pastor i Julia López.

En la Primera categoria el primer premi ha sigut per a la Falla la Mercè, el segon per al Barri València i el tercer per a la Societat Centre Espanya. En segona Categoria els premis han recaigut, el primer en el Barri la Vila, segon per al Barri Ravalera, tercer per a Barri l’Escorredor, quart Barri Quarts de Calatrava, cinquè Rei Jaume I, i sisè Barri la Mota.

A més, cal destacar que enguany totes les comissions han rebut un guardó especial per la seua “resistència” contra la difícil situació que ha suposat la pandèmia.
Respecte els premis per a les falles infantils de primera categoria han correspost: el primer a la Falla Barri la Mercé, seguida de Barri València, Societat Club Ortega, Barri la Mota, Barri la Vila, Barri Quarts de Calatrava, Barri l’Escorredor i Societat Sant Josep.

El primer premi d’activitat fallera de l’exercici 2020-2021 ha sigut per a la Falla Barri València, el segon per a Barri la Mercè, tercer per a Don Bosco, quart per a Barri la Vila, cinquè Societat Centre Espanya, sisè Barri Quarts de Calatrava, setè Barri d’Onda i vuitè per a l’Escorredor.

En acabar el lliurament dels guardons, Sara Molina ha manifestat que després de “tot el que s’ha viscut, un any més hem tornat a gaudir d’una Gala de Premis de les falles en què l’alegria, l’esportivitat fallera i l’emoció han sigut protagonistes”.

“Les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat”, ha afirmat, i ha instat a la implicació “activa” en la reactivació de la festa de les Falles i al seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Per part seua, l’alcaldessa ha felicitat totes i cadascuna de les 19 agrupacions falleres “pel seu treball i l’esforç perquè enguany les Falles de Borriana pogueren veure la llum i així poder tancar el cicle faller, demostrant el seu interès i dedicació i la seua qualitat”. Així mateix, les ha animades a “continuar

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari