Les Falles de Borriana de 2021 no seran al març, però obrin la porta al segon semestre

“Estem passant per una situació molt complicada i ara no és moment de decidir quina és la setmana més indicada per a celebrar les falles”, ha destacat la regidora de Falles

Les Falles de Borriana de 2021 no seran al març, però obrin la porta al segon semestre

Les Falles de Borriana de 2021 continuen en l’aire, encara que ja és clar que no se celebraran el mes de març. Així ho ha confirmat l’ajuntament després del plenari de la Junta Local Fallera del municipi, en el qual la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera (JLF), Sara Molina, ha descartat la seua celebració en les dates tradicionals per la pandèmia del coronavirus.

Malgrat aquesta suspensió al març, encara queden esperances perquè se celebren en el segon semestre, tal com ha confirmat el mateix ajuntament. Tant la Junta Local Fallera com la Federació de Falles de Borriana han puntualitzat que, malgrat ser conscients de la situació de la pandèmia i la impossibilitat de celebrar-se com sempre per les aglomeracions i contactes socials que suposa, l’objectiu és treballar perquè siguen una realitat.

“No podem renunciar a la celebració de les falles de 2021, complint amb totes les mesures”, han manifestat totes dues entitats, que han afegit que, a més de ser essencials en la cultura i tradició dels veïns i veïnes, també s’han convertit en “un motor econòmic que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquests moments per la paràlisi obligada de la festa, i que necessiten la realització de les falles per a poder seguir avant”. Per aquest motiu, també en la mateixa reunió, s’han compromés a “treballar amb la finalitat de tindre’l tot preparat perquè la festa torne al carrer res més siga possible”.

Sara Molina ha assenyalat que ja s’ha comunicat formalment als presidents i les presidentes de les comissions falleres aquesta informació i que “a partir d’ara s’obri un període de reflexió conjunta per a prendre decisions, tal com hem fet fins ara”.

En aquest sentit, la regidora de Falles ha assenyalat que és un moment complicat “i ara no és el moment de decidir quina és la setmana més indicada per a celebrar-les, però el nostre propòsit és que se celebren enguany, amb les restriccions que siguen necessàries sempre dins del marc legal que a cada moment es marque per l’evolució de la pandèmia”. “Ens reinventarem, ens cuidarem i, quan siga possible i les autoritats sanitàries així ho consideren, tornarem a eixir al carrer”, ha afirmat.

D’altra banda, Molina ha posat l’accent que els fallers i les falleres “hem estat, estem i estarem per a ser part de la solució, les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat”, ha asseverat, i ha instat la implicació “activa” en la reactivació de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Finalment, les comissions falleres s’han oferit i han posat a la disposició de les autoritats sanitàries i locals els seus casals per a qualsevol necessitat que poguera sorgir per la pandèmia, i també han mostrat la predisposició dels fallers i falleres sanitaris per a reforçar el treball d’assessorament, prevenció i/o vacunació de manera gratuïta fóra del seu horari laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari