Nova sentència judicial favorable a l'Ajuntament de Borriana sobre el projecte urbanístic de Sant Gregori

El Jutjat contenciós administratiu núm. 2 de Castelló desestima el recurs i condemna la demandant a pagar les costes

Nova sentència judicial favorable a l'Ajuntament de Borriana sobre el projecte urbanístic de Sant Gregori
02/01/2022 -

La justícia ha tornat a donar la raó a l’Ajuntament de Borriana pel projecte urbanístic de Sant Gregori, ja que el Jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló ha desestimat el recurs contenciós administratiu contra el decret d’Alcaldia que autoritzava la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA a girar la quota 00.

La nova sentència dictada per aquest jutjat, que també condemna en costes la recurrent, estima que per “coherència de criteri i unitat de doctrina i principi de seguretat jurídica, procedeix reiterar en aquest procediment”, en al·lusió a l’anterior sentència del Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló i, per tant, la nova sentència confirma que la Resolució de l’Ajuntament és “conforme a dret”.

Així mateix, la resolució reconeix “la plena legitimació a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA per a girar i notificar als propietaris afectats les corresponents liquidacions de quotes individualitzades per al seu pagament en període voluntari”.

L’equip de govern municipal de Borriana ha mostrat la seua “satisfacció” pel nou dictamen judicial favorable sobre el PAI més important de la costa valenciana. Segons han valorat “reconeix i ratifica, una vegada més, que la decisió adoptada pel consistori està totalment legitimada i confirma l’acta de replanteig i la justificació de les despeses generals i de projectes de l’empresa”.

Per a l’executiu municipal aquesta sentència implica que molts propietaris “hauran de pagar recàrrecs per haver seguit les línies marcades malintencionadament per algunes persones amb certs interessos i que han qüestionat constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte”.

La recent resolució judicial suposa doncs, segons el parer del govern municipal, “un nou recolzament per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra al futur i a l’impacte positiu d’expectatives centrades en el turisme i en la reactivació econòmica del municipi.

Aposta pel projecte

Quan va arribar al govern municipal en 2015, l’executiu va apostar per desbloquejar el projecte i per mantindre la condició d’agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA (UGSG), que compta amb el suport de l’Associació de Propietaris Sant Gregori, i considera que ha complit amb els requisits derivats de l’acord transaccional aprovat entre l’Ajuntament i la pròpia empresa.

La reactivació de Sant Gregori està emparada per dos informes positius municipals, els quals avalen la seua legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per les sentències judicials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari