Borriana s'il·luminarà aquesta nit amb dos espectacles de pirotècnia per a celebrar Sant Blai

Davant la pandèmia, no s’ha pogut celebrar la tradicional Font del Vi, les paelles en Payà o la Volta a les Ermites

Borriana s'il·luminarà aquesta nit amb dos espectacles de pirotècnia per a celebrar Sant Blai

La Font del Vi i el seu esmorzar, les paelles, la Volta als Ermites i la Trobada de Boixeteres no seran possibles davant la pandèmia del coronavirus, però l’esperit de les festes de Sant Blai de Borriana 2021 sí que serà present. I és que l’ajuntament ha organitzat una alternativa als actes multitudinaris i Pirotècnia Martí SL tornarà a il·luminar el cel de Borriana aquesta nit amb dos espectacles de focs artificials.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que la situació de la pandèmia ha obligat a prendre la difícil decisió de suspendre les festes, per la qual cosa s’ha treballat en una celebració adaptada a les circumstàncies: “Des de l’ajuntament hem volgut mantenir els castells de focs artificials en dos punts de la ciutat perquè pràcticament tots els veïns i veïnes puguen veure’ls sense eixir de casa”.

En concret, l’espectacle pirotècnic començarà a les 20 hores d’aquesta nit. Un dels castells es llançarà des de la ubicació tradicional de l’avinguda 16 de juliol i un altre en la plaça de l’Hereu, per la qual cosa, tal com ha assenyalat Monferrer, podran veure’s des de quasi tots els racons de la ciutat, sense necessitat d’eixir de casa i formar aglomeracions.

A més, hui també, dia festiu en el municipi, a les 11.00 hores se celebrarà la Missa Solemne en honor a Sant Blai en la basílica del Salvador, seguint les mesures sanitàries i restriccions en vigor marcades per les autoritats, amb una limitació d’aforament per a evitar al màxim el risc de contagis per COVID-19.

“Enguany Sant Blai es queda sense els tradicionals festejos en honor al nostre patró que cada any dinamitzen la ciutat amb una àmplia programació d’oci i cultura, en els quals el teatre, la música, la tradició i el patrimoni es fonien durant més d’un mes”, ha lamentat la regidora. Per això, ha afegit que “no hem pogut fer una altra cosa més que suspendre les activitats incompatibles, per la qual cosa treballarem perquè en 2022 puguem tornar a tindre una programació amb la qual gaudim més que mai de les nostres tradicions”.

Així, caldrà esperar a l’any que ve per a tornar a reunir-se amb família i amics per a gaudir de la Font del Vi i el seu esmorzar amb vi i suc de taronja, les paelles a la terrassa Payá amb música en directe, la Volta a les Ermites i la Trobada de Boixeteres. A més, també s’han cancel·lat altres activitats molt arrelades entre els veïns i veïnes, com l’Aplec de Gegants i Cabuts i el Festival d’Arts de Carrer (FAC).

La pirotècnia torna a brillar

Lluïsa Monferrer ha recordat que la celebració d’espectacles pirotècnics no és la primera que es fa a Borriana des que va començar la pandèmia. “Ja el 7 de desembre, en les festes de la Misericòrdia, ho vam fer i va tindre molt bon acolliment per part dels veïns i veïnes, igual que en Nit de Cap d’Any”, ha explicat.

“Hem vist que es pot gaudir dels castells de focs artificials de manera responsable i complint amb totes les mesures de seguretat. Per això, pensem que cal mantenir aquest tipus d’espectacles i ajudar a la pirotècnia, un dels sectors més perjudicats per la pandèmia”, ha destacat la responsable de Festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari