Generalitat i Ajuntament prioritzen les actuacions i projectes per al port de Borriana

Generalitat i Ajuntament prioritzen les actuacions i projectes per al port de Borriana
11/11/2020 -

La nova directora general de Ports, Aeroports i Costas de la Generalitat Valenciana, María Luisa Martínez Mora, ha mantingut una primera reunió, com a presa de contacte, amb l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Marítima, Vicent Aparisi, i el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, per a marcar les principals línies de treball comunes i plantejar les necessitats del municipi en aquesta àrea.

En la reunió aquest matí al Port de Borriana, després de repassar les actuacions realitzades en els últims anys per la Generalitat, l’alcaldessa i els representants municipals li han traslladat les demandes prioritàries de la ciutat quant a infraestructures públiques portuàries, administració de costes, i gestió i explotació de ports de competència autonòmica.

La directora general de Ports, en la trobada, ha posat en valor les actuacions realitzades en el municipi en els últims anys, i s’ha compromès a assumir per a l’exercici 2021 la licitació dels plecs per a la redacció del projecte d’obra Port-Ciutat. Una iniciativa que pretén millorar tant les dotacions de la zona portuària com el contacte, les comunicacions i accessibilitat de la zona amb el conjunt del terme municipal i el nucli urbà.

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta actuació plasma i evidencia els diferents treballs i accions a desenvolupar en la zona portuària que serviran per a “augmentar, millorar i fer molt més profitosa la relació del nostre port amb la resta de la ciutat i, sobretot, perquè posarà en valor la instal·lació portuària. Un emplaçament clau tant per al desenvolupament de la ciutat com per a l’aprofitament com a zona d’oci, de pràctica esportiva o de visita i trobada”.

A més, en la zona portuària, la Generalitat preveu per a l’any que ve la redacció dels plecs per a la reforma i adequació del Moll de Llevant i la redacció del projecte per a la reparació i el manteniment del dic de contenció d’arena. Així mateix, la responsable autonòmica ha avançat que en 2011 també es realitzarà una nova tira de casetes de pertrets per a pescadors i un magatzem per a estendre de xarxes.

Reunió amb la Confraria

Després de posar en comú la prioritat d’aquests projectes bàsics, els tinents d’alcalde, Aparisi i Granel, han mantingut una reunió amb representants de la Confraria de Pescadors de Borriana, per a tractar les diferents possibilitats de millora de les instal·lacions, tant per a la confraria com per al consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari