El govern municipal de Borriana exigeix a Canós (Vox) que rectifique sobre un inexistent error de càlcul en el projecte urbanístic de Sant Gregori

El govern municipal de Borriana exigeix a Canós (Vox) que rectifique sobre un inexistent error de càlcul en el projecte urbanístic de Sant Gregori
13/10/2021 -

El govern municipal de Borriana exigeix a Juan Canós, portaveu de Vox en el consistori, una rectificació pública per les acusacions abocades en l’última sessió plenària sobre un “inexistent” error de càlcul, de més de 630.000 euros, en la quota 4 a favor de l’urbanitzador de Golf Sant Gregori, quan haurien de ser uns 20.000 euros.

Segons ha manifestat l’equip de govern, Canós ataca l’Ajuntament acusant l’equip de govern “d’ocultisme i falta de transparència” i li recrimina un error d’una quota de 700.000 euros, i a més desqualifica gratuïtament els tècnics que informen les certificacions i l’assistència jurídica dient que “hi ha molta gent que informa i poca gent que es mira els papers o que sap fer bé el seu treball”.

Després de revisar la documentació, dilluns passat hi va haver una reunió en el consistori amb Juan Canós, i en la qual va estar present personal tècnic, en què se li va descartar que hi haguera qualsevol error sobre aquest tema. En la reunió es va aclarir que l’error adduït per Canós consistia en el fet que apareixia en la certificació la quota 1 (521.033,62€) cobrament que no es va admetre (és la quantitat de l’aval depositat per a l’expropiació dels enllaços i es va denegar definitivament el cobrament d’aquesta quantitat el juliol de 2021, just entre les certificacions 9 i 10, així que apareix en una certificació, però no en l’altra i en cap cas afecta la quantitat total aprovada.

No obstant això, el regidor de Vox, lluny de rectificar la seua actitud, “continua sembrant dubtes i negant l’evidència”. Per això l’executiu municipal desmenteix les seues acusacions i considera la seua actitud “lamentable i malintencionada”, al mateix temps que li exigeix una rectificació pública perquè les seues acusacions són “falses i a més ho sap”, per a crear una “innecessària alarma social”. Això demostra que l’interés de Canós “no és l’interés públic sinó dinamitar aquest projecte tan important en benefici propi, sense importar-li el mal que puga fer als propietaris i a la ciutadania en general”.

“Les contundents proves aportades per l’equip de govern al regidor exigeixen una resposta per part de Juan Canós, que no pot ser una altra que, com a mínim, una rectificació pública, volem pensar que és un error de Canós i que no és mala fe, perquè, si no, estaríem parlant d’altres coses”, han reiterat.

Per a l’equip de govern, “si bé hi ha detalls en els comptes que algú molt llec en la matèria i desconeixedor de l’expedient podria no entendre hauria d’estar més que clar per a Canós qui a més de treballar en una empresa constructora d’obra pública i que també es va interessar per les obres de Sant Gregori, presumeix constantment de conéixer els procediments d’obres i quotes”.

“Sembla –han assegurat– que Vox amb la seua actitud injusta vol continuar sembrant dubtes i dinamitar a qualsevol preu el projecte”, i han afirmat que amb aquesta postura “se suma a les veus crítiques malintencionades que estan qüestionant constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte. Unes veus que els han menat a presentar querelles i contenciosos i que, per cert, una darrere de l’altra estan perdent en els tribunals de justícia”.

Des de l’equip de govern, han aclarit, “apostem per desbloquejar el projecte i per mantenir la condició d’agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA, que ha complit amb els requisits derivats de l’acord transaccional aprovat al febrer entre l’Ajuntament i la mateixa empresa” i han assegurat, dirigint-se a la ciutadania, “treballem pel futur de Borriana i pel benestar de les persones. No tingueu cap dubte”.

Així mateix, han recordat que la justícia ha tornat a donar la raó al projecte urbanístic de Sant Gregori de Borriana, amb una nova sentència favorable sobre el PAI. Fins ara, totes les querelles, els recursos d’apel·lació, els contenciosos i les mesures cautelars presentats contra l’Ajuntament i la urbanitzadora del PAI han sigut sobreseguts, arxivats, inadmesos, denegats o fallats favorablement per al consistori i per al projecte urbanístic.

Les contínues resolucions judicials favorables a l’Ajuntament i al projecte d’urbanització per a l’executiu municipal “consolida i referma la nostra decisió i han avalat en diverses ocasions la legitimitat de recolzar-se en els informes externs”, perquè suposa “una confirmació i un suport enèrgic per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra al futur i a l’impacte positiu d’expectatives centrades en el turisme i la reactivació econòmica del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari