L'IES Jaume I de Borriana reprèn el curs demà dilluns en el nou aulari provisional

L'IES Jaume I de Borriana reprèn el curs demà dilluns en el nou aulari provisional
10/01/2021 -

L’IES Jaume I de Borriana reprèn demà dilluns 11 de gener, després de les vacances escolars de Nadal, les classes en les noves instal·lacions de l’aulari provisional que s’ha instal·lat en el solar de l’antic IES Llombai.
Tant l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com el regidor d’Educació, J Ramon Monferrer, han volgut agrair a tota la comunitat educativa, i molt especialment a l’equip directiu del centre, “l’enorme esforç” realitzat durant el període vacacional nadalenc, per a realitzar “la mudança i traslladar tot el necessari des del vell institut a les aules prefabricades, sense a penes pèrdua d’hores lectives i a costa de sacrificar el seu temps de descans”.

Un trasllat, que va començar el 21 de desembre, amb la finalitat de començar les classes en les noves instal·lacions després del Nadal, i del qual també han estat pendents Safont i Monferrer, tant dels treballs d’instal·lació de l’aulari com de la mudança per a constatar la marxa i col·laborar en el necessari perquè, segons han destacat, “cal no oblidar que es tracta d’un centre d’extraordinàries dimensions, amb 950 alumnes, 100 docents i, a més, el personal no docent”.

Cal recordar que el solar de l’antic Llombai alberga les instal·lacions provisionals amb una superfície total construïda amb els mòduls prefabricats per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que ascendeix a un total de 4.320m², “la més gran fins ara de la Comunitat Valenciana”, ha precisat l’alcaldessa.

Una superfície que conté un total de 218 mòduls de 15m², per a configurar fins a 82 espais de diferent índole per a situar aules, lavabos, biblioteca, sales, etc., que seran de diferents dimensions depenent de l’ús que se’n faça. Concretament, disposarà de 18 espais de 15m², 14 de 30m², 35 de 45m², 13 de 60m², 1 de 90m² i 1 de 135m².

Amb el trasllat al nou aulari i després de l’aprovació en el Ple de l’adjudicació de la licitació a la mercantil Acciona Construcció SA, del contracte d’obres, començarà en breu l’enderrocament de l’edifici actual i la construcció del nou centre d’ensenyament IES Jaume I de Borriana, finançat per la Generalitat Valenciana amb càrrec al programa Edificant de la Conselleria d’Educació, per un import total de 12.385.492,25 € (IVA inclòs) i amb un termini màxim d’execució de trenta mesos.

El nou IES Jaume I es construirà en la mateixa parcel·la que ha ocupat fins ara, de 19.327m², i la redacció del projecte ha estat realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari