Jornada formativa de la Policia Local de Borriana per a l'ús de desfibril·ladors i reanimació

Jornada formativa de la Policia Local de Borriana per a l'ús de desfibril·ladors i reanimació
19/05/2022 -

El Centre de Formació de la Policia Local de Borriana ha acollit una jornada formativa d’actualització sobre l’ús del desfibril·lador extern automàtic (DESA) i la reanimació cardiovascular, dins del pla de formació contínua que realitza durant tot l’any.

En la jornada, a càrrec de personal formador sanitari i dirigida al personal policial, s’ha instruït tant en la correcta utilització del sistema DESA, com en la realització de la reanimació cardiopulmonar (RCP), per a actualitzar els coneixements del personal i renovar les últimes recomanacions sobre aquestes actuacions davant una situació d’emergència.

En la jornada l’objectiu de la qual és dotar als efectius policials dels coneixements per a poder reaccionar de manera ràpida, eficaç i correcta davant situacions de parades cardiorespiratòries amb què es puguen trobar durant el servei diari, han assistit agents integrants de la Policia Local.
Per a un millor aprenentatge, durant el curs s’han realitzat pràctiques de RCP, obstrucció de vies per ennuegada, utilització del resucitador Ambu, col·locació de cànules de Guedel, maniobres d’Heimlich, posició lateral de seguretat i utilització de DESA.

L’activitat formativa s’ha dut a terme utilitzant maniquins QCPR amb els quals es pot simular de manera perfecta la realització de la tècnica RCP, permetent tant al professorat com a les i els agents la monitorizació de les funcions de la RCP a un terminal informàtic a fi de comprovar la correcta realització de la maniobra tant en persones adultes com en xiquets o lactants per a casos en els quals siga necessari la utilització.

També s’han utilitzat els desfibril·ladors externs automàtics dels quals disposa la Policia Local de Borriana i que porten dues unitats del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències del Cos, per a garantir un servei de resposta ràpida i immediata davant qualsevol situació d’emergència que en requerisca ús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari