Les falles de Borriana aproven el calendari per a l'elecció de les Reines Falleres de 2022

També han acordat les dates per a l’elecció de les Corts d’Honor i les Dames de la Ciutat i dels actes de comiat, proclamació i exaltacions

Les falles de Borriana aproven el calendari per a l'elecció de les Reines Falleres de 2022
19/10/2021 -

La Junta Local Fallera de Borriana ha aprovat les dates per a l’elecció de les Reines Falleres de 2022, Corts d’Honor i Dames de la Ciutat, així com dels actes de comiat, proclamació i exaltacions, que se celebraran en el municipi del 30 d’octubre d’enguany a gener de 2022.

En la reunió d’ahir a la nit de la Junta Local Fallera de Borriana (JLFB) presidida per la regidora de Falles i presidenta de JLFB, Sara Molina, i amb la participació del president de la Federació de Falles de Borriana, Salva Doménech, i els representants de totes les comissions falleres es va dissenyar el calendari dels actes fallers previs a l’inici de les festes.

Sobre aquest tema, Sara Molina ha explicat que el passat 12 d’octubre, amb la nit de la cremà, “va finalitzar un cicle faller que es va allargar més de 18 mesos, i va marcar l’inici del renaixement d’un nou amb vista a març de 2022”. Per això, ha manifestat, “les comissions falleres i la Junta ja hem començat a planificar el calendari faller, comprimit en el temps amb tan sols 5 mesos en què es projectaran totes les activitats, sense anul·lar actes, i en els quals alguns estan sent replantejats, adaptats o reinventats perquè la pandèmia continua present”.

Així, des de demà dimecres 20 i fins al dijous 21 d’octubre ha sigut el període per a la presentació de candidatures als càrrecs de Reina Fallera i Reina Fallera Infantil, i el dissabte 30 d’octubre serà l’acte d’elecció de les Reines Falleres de Borriana 2022.

El dimarts 2 de novembre s’obrirà el termini per a la presentació de candidatures a la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat. L’acte de comiat de les Reines Falleres de 2020-2021 està previst per al dissabte 27 de novembre, mentre que el diumenge 28 de novembre s’ha reservat per a la Proclamació de les Reines Falleres de Borriana 2022.

L’almanac faller continuarà el gener de 2022, concretament el dissabte 15, quan tindrà lloc l’acte d’exaltació de la Reina Fallera, Cort d’Honor i Dames de la Ciutat, i Falleres Majors i Cort d’Honor de les comissions falleres. L’endemà, diumenge 16, serà l’exaltació de la Reina Fallera Infantil, Cort d’Honor i Dames de la Ciutat, i Falleres Majors Infantils i Cort d’Honor.

La resta d’activitats que configuraran tot el calendari faller a Borriana aniran esbossant-se en les següents reunions de treball de la Junta Local Fallera, en les quals també s’aniran materialitzant les fórmules acordades i protocols dels actes.

Sara Molina ha volgut de nou agrair l’esforç, resistència i participació durant el cicle faller que ha finalitzat, tant a les 19 comissions falleres com a les Reines, a les corts i dames d’honor, a la Federació de Falles i al renovat equip de la Junta Local Fallera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari