L'Oficina de Transició Energètica visitarà Borriana per a assessorar sobre energia sostenible

Aquesta oficina d’energia organitza una xarrada el 4 d’abril al saló de plens de l’Ajuntament i una carpa informativa a la plaça Major

L'Oficina de Transició Energètica visitarà Borriana per a assessorar sobre energia sostenible
25/03/2022 -

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana, visitarà la ciutat dilluns que ve 4 d’abril per a acostar la cultura energètica als veïns i a les veïnes del municipi a través de la seua oficina itinerant i d’una xarrada-taller, segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

L’oficina de la Generalitat Valenciana, que va iniciar la seua marxa el mes de desembre passat per tot el territori de la Comunitat Valenciana, ofereix un servei públic tant a entitats locals com associacions, amb caràcter permanent, telemàtic i itinerant, i assessorar a la ciutadania en estalvi energètic i promou l’eficiència i l’autoconsum mitjançant energies renovables.

Arnandis ha destacat que a Borriana “sabem que la transició energètica és un procés en el qual hem de participar tots i totes, per la qual cosa la presència de l’OTEA reforça el treball municipal d’assessorament i acompanyament en la transició energètica i la reducció del consum en les llars dels i les burrianenses”.

Des del govern municipal, ha manifestat, “apostem per contribuir a l’estalvi energètic de les persones i famílies de Borriana, i poder aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el medi ambient, plantejant les alternatives a l’actual sistema energètic”.

El responsable de Sostenibilitat Mediambiental ha vinculat aquesta iniciativa al Pla Rector municipal de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, amb el qual el govern municipal està alineant els projectes i programes de les diferents àrees del consistori per a la consecució de l’estratègia de l’Agenda Borriana ODS 2030.

Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat

L’equip tècnic de l’OTEA estarà a Borriana el dilluns 4 d’abril en una jornada informativa. De 10.30 h a 14h, l’oficina itinerant se situarà en l’entrada de l’Ajuntament en la plaça Major atesa per personal tècnic, per a donar resposta als dubtes i consultes dels veïns i veïnes de Borriana. A més, a les 12 hores oferirà una xarrada oberta al públic en el saló de plens de l’Ajuntament.

L’activitat compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental de l’Ajuntament de Borriana. Sobre aquest tema, Bruno Arnandis ha indicat que es tracta d'”una oportunitat perquè la ciutadania conega models energètics sostenibles que propicien un estalvi en el consum i en l’energia i ens fan avançar en la lluita contra el canvi climàtic”.

A través d’aquesta oficina itinerant de la Generalitat Valenciana, la ciutadania borrianenca podrà conéixer de primera mà les energies renovables i es fomentarà el seu ús, amb l’assessorament tècnic necessari per a incorporar les energies renovables a casa, sol·licitar subvencions o promoure la creació de Comunitats Energètiques Locals (CEL), entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari