Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana, fa una crida a “la unitat i al respecte” en el Dia de la Comunitat Valenciana

En l’acte institucional del 9 d’Octubre celebrat a Borriana i en què també s’ha homenatjat el personal municipal retirat durant aquest últim any

Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana, fa una crida a “la unitat i al respecte” en el Dia de la Comunitat Valenciana
09/10/2021 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en l’acte institucional del 9 d’Octubre celebrat en el municipi, ha fet una crida a la unitat i al respecte, perquè des de la diversitat, ha afirmat “s’arriba sempre a un enriquiment” i des de la convivència i el diàleg “es poden aconseguir molts més beneficis que no des de la crispació”.

Així ho ha manifestat Maria Josep Safont en la sala de Plens de l’Ajuntament de Borriana, on s’ha celebrat l’acte institucional del 9 d’Octubre en què, a més, la corporació ha homenatjat el personal municipal retirat durant aquest últim any, i que en aquesta ocasió han sigut un total de 9 persones.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha posat en valor el paper de la ciutadania perquè “és clau en el dia a dia i són ells i elles els que acaben escrivint la vertadera història de la ciutat” i, per això, ha reclamat una vegada més “l’autonomia de les institucions més pròximes, com els Ajuntaments, per a poder treballar pels seus veïns i veïnes i pel conjunt de valencians i valencianes”.

Per a la primera edil, l’actiu “més valuós” en l’actualitat són els veïns i veïnes, “una ciutadania compromesa, participativa, implicada, crítica i orgullosa de ser o de viure a Borriana”.

En la seua intervenció s’ha mostrat “orgullosa” com a borrianenca i com a valenciana per ser “hereus de les antigues Corts forals valencianes que van mantindre la seua vigència fins al segle XVIII, en què segons ha assegurat es pot reconèixer “un primer intent d’iniciar el camí cap al municipalisme que ens ha portat fins on estem ara”.
Des de Borriana, ha argumentat, “una ciutat que ha format part essencial de la història i de la trajectòria cultural, social, política i econòmica del poble valencià, volem continuar reivindicant que la nostra gent no vol ser més que ningú, però tampoc menys”.

A més, l’alcaldessa s’ha referit a la commemoració enguany “molt especial per les circumstàncies viscudes a la nostra ciutat” i per això ha apel·lat a “la capacitat de reflexionar per a construir junts un espai comú que ens permeta continuar avançant com a poble” i, en la seua opinió, la millor manera de continuar avançant és, precisament, “reconèixer que qui té tota la raó són, únicament, les persones, la ciutadania”.

La primera edil ha posat l’accent en el futur, sense deixar de reivindicar ni oblidar els nostres orígens, “a partir de la nostra història, hem de pensar sempre en tot el que està per arribar, perquè el futur és una responsabilitat compartida entre totes les persones que formem la nostra ciutat”.

9 persones homenatjades

En l’acte institucional l’alcaldessa ha imposat la insígnia de la ciutat a les 9 persones treballadores municipals que s’han retirat en aquest últim any, concretament a Emilio Guillén Safont, José Antonio Andreu Amat, José Miguel Sales Martí, Alfredo Arnau Ibáñez, Juan Carlos Burguete Gil, Mayte Robles Traver, Jose Carlos Puchol Abella, Carmen Elvira Miró Martí i Mariano Ayora Boix.

Al mateix temps, els ha donat l’enhorabona per la seua dedicació a la ciutadania de Borriana, cadascú des del seu lloc de treball a l’Ajuntament.
El portaveu municipal del grup de govern, J. Ramon Monferrer, ha agraït a cadascuna de les deu persones “la dedicació i els molts anys que han consagrat a treballar pels veïns i veïnes de Borriana”.

En la seua intervenció, Monferrer ha fet una emotiva i particular ressenya de cadascuna de les persones homenatjades, i ha assenyalat que pocs treballs són “tan poc agraïts com els del funcionariat” però, alhora, pocs treballs són “tan importants i tan gratificants com aquest, el dels qui es dediquen a servir als altres”.

Per això, ha indicat, “és tan important posar en valor el principi fonamental que inspira a l’Administració Pública, una vocació de lliurament que fa possible els drets de tots i totes, en una convivència democràtica de llibertats i de benestar”.

Després de finalitzar l’acte institucional en la sala de Plens de l’Ajuntament, han continuat els actes de celebració en la plaça Major amb la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l’himne de la Comunitat Valenciana per part de la banda de la Filharmònica de Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari