Nova sentència favorable a l'Ajuntament de Borriana sobre el projecte urbanístic de Sant Gregori

Nova sentència favorable a l'Ajuntament de Borriana sobre el projecte urbanístic de Sant Gregori
07/10/2021 -

La justícia ha tornat a donar la raó al projecte urbanístic de Sant Gregori de Borriana, i l’equip de govern municipal de Borriana ha mostrat la seua satisfacció per la nova sentència favorable sobre el PAI més important de la costa valenciana.

El Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló ha desestimat el recurs contenciós administratiu presentat per Mercantil Inesther 2012 SL, contra l’Ajuntament de Borriana i Urbanització Golf Sant Gregori SA.

De manera que la sentència, que condemna en costes a la recurrent, autoritza la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA perquè gire la quota 00 del projecte de ‘Reparcel·lació del Sector SUD T-1 Sant Gregori’, en els termes i quantia en relació amb la citada quota 00 aprovada en el seu moment en les “Bases de Cobrament en metàl·lic de la retribució de l’urbanitzador, memòria de quotes”.

Així mateix, en la sentència judicial es declara que la resolució de l’Ajuntament és conforme a dret, raó per la qual reconeix la plena legitimació a la mercantil urbanitzadora per a girar i notificar als propietaris afectats les corresponents liquidacions de quotes individualitzades per al pagament en període voluntari.

Segons han valorat des de l’executiu municipal, la sentència reconeix que la decisió adoptada pel Consistori està totalment legitimada, i bàsicament “dona validesa a l’acta de replanteig i a la justificació de les despeses generals i de projectes de l’empresa”.

Per al govern municipal, aquesta sentència suposa que molts propietaris “hauran de pagar recàrrecs per haver seguit les línies marcades malintencionadament per algunes persones amb certs interessos que han qüestionat constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte”, i evidencia també que “si no haguérem demanat informe extern i no haguérem autoritzat el cobrament ara hauríem de pagar, si més no, els interessos de demora”.

La resolució judicial suposa, segons el parer del govern municipal, “un nou suport per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra futura a l’impacte positiu d’expectatives centrades en el turisme i la reactivació econòmica del municipi.

Cal recordar que l’equip de govern va apostar per desbloquejar el projecte i per mantindre la condició d’agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA (UGSG), que compta amb el suport de l’Associació de Propietaris Sant Gregori i ha complit amb els requisits derivats de l’acord transaccional aprovat al febrer entre l’Ajuntament i la mateixa empresa.
La reactivació de Sant Gregori està emparada per aquests dos informes positius municipals, que n’avalen la legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per la sentència.

A més, tots els acords plenaris adoptats des de l’11 de març de 2016 han sigut favorables a la continuació de Sant Gregori, procés que posa de manifest la voluntat del consistori de vetlar pels interessos dels propietaris i els veïns buscant les millors opcions.

L’Ajuntament de Borriana i la Urbanitzadora Golf Sant Gregori van subscriure l’acta de replanteig, l’últim tràmit per a poder iniciar els treballs d’aquest projecte de dos milions de metres quadrats, que preveu 6.000 habitatges, hotels i un camp de golf, que s’està construint en la costa borrianenca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari