Les paelles i la Volta a Peu a les Ermites: l'"aperitiu" de Sant Blai a Borriana

Borriana celebra, des del 23 de gener fins al 23 de febrer, multitut d’actes en honor al seu patró, Sant Blai, que tindrà la seua festa gran el dilluns

Les paelles i la Volta a Peu a les Ermites: l'"aperitiu" de Sant Blai a Borriana

Aquest cap de setmana, la gastronomia i l’esport es convertiran en protagonistes de Borriana. I és que el municipi de Castelló està immers en la celebració de diverses activitats per a homenatjar a Sant Blai i, com ja és tradició, el dissabte s’organitzaran les paelles i el diumenge serà el torn de la Volta a Peu a les Ermites, dos dels actes més multitudinaris del programa de festes.

Paelles de Sant Blai de Borriana 2020

Segons ha anunciat l’ajuntament, les paelles de Sant Blai de Borriana 2020 esperen reunir al voltant de 1.000 persones en una jornada de germanor i festa. En paraules de la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, “s’ha convertit quasi en una cita obligada per a la joventut de Borriana dins de la programació especial de Sant Blai, que aquest cap de setmana tornarà a aconseguir que milers de persones isquen als carrers per a participar dels actes i iniciatives organitzats per l’ajuntament i per les associacions i empreses col·laboradores”.

En concret, el consistori repartirà aperitius, seients, taules, coberts, llenya i arròs perquè tots els grups inscrits gaudisquen de la jornada. Se celebraran a partir de les 12 hores en la Terrassa Payà i el Carrer Sant Vicent.

A més, a partir de les 16 hores, la festa continuarà amb l’orquestra La Viva en la Terrassa Payà, per la qual cosa s’espera que siguen molts els visitants i veïns que s’unisquen en aquest acte que ja s’ha convertit en típic durant les festes en honor al patró del municipi.

Volta a Peu a les Ermites de Borriana

Així mateix, com una bestreta al dia més gran de la festa, el diumenge els i les borrianencs ompliran els carrers del municipi per a córrer la XXI edició de la Volta a Peu a les Ermites de Borriana, que començarà amb un desdejuni de fartons i xocolate. Eixirà a les 8.30 en el Passeig de Sant Joan Bosco i a les 14 hores, a l’arribada del punt d’eixida, es recolliran els diplomes.

Així mateix, de 10 a 14 hores, en la Llar Fallera, serà la XXIII Trobada de Boixeteres, un acte organitzat per l’Associació de Boixeteres Mig Punt.

Més tard, a les 18 hores, el Teatre Payà acollirà a la Falla Barri amb la seua representació de “El paper de la teua vida”, dins del XIV Concurs de Teatre en Valencià. A la mateixa hora, en el CMC la Mercé, hi haurà una mostra de Xavier Rausell, “La roba tradicional i Falles”.

Finalment, per a preparar el dia gran, a les 19.15 hores serà el trasllat del patró des de l’ermita de Sant Blai a la Basílica del Salvador. En acabar, ser farà la Vigília de la Fe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari