Borriana paga factures d’autònoms i empreses per valor de més de 2 milions d'euros

Borriana paga factures d’autònoms i empreses per valor de més de 2 milions d'euros
16/04/2020 -

Durant el confinament per la crisi de la Covid-19, l’equip de Govern municipal ha aprovat i transferit el pagament de factures a proveïdors, alguns de compres i serveis públics, per un import que ascendeix a 2.084.884 euros, i dirigits a petites i mitjanes empreses, autònoms i persones que necessiten urgentment ajudes socials.

Segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, s’han abonat els més de 2 milions d’euros, en la segona quinzena de març i la primera d’abril, perquè s’està “actuant de manera diligent amb la tramitació de les factures per a no demorar el pagament a proveïdors” amb l’objectiu “d’injectar liquiditat als autònoms, petites i mitjanes empreses i a les persones vulnerables i alleujar, en la mesura que siga possible, la seua difícil situació”.

Així, ha assegurat Rius, actualment, els autònoms i empreses que treballen per al Consistori estan cobrant en “una mitjana de 10 dies”, consolidant la reducció del període mitjà de pagament a proveïdors, “fins i tot en l’actual crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus”.

Precisament, ha aclarit la regidora de l’àrea d’Hisenda, “en aquests dies de confinament, ara més que mai, s’estan tramitant més ràpidament les factures de proveïdors perquè obtinguen prompte liquiditat i puguen fer front a les seues despeses”.
De la mateixa manera, l’Ajuntament, “agilitza les transferències a les persones i famílies més vulnerables o que estan en un moment puntual de necessitat d’ajudes socials per a subministres bàsics i d’alimentació. D’aquesta manera, es resolen decrets d’ajudes setmanals a fi de reduir al mínim els temps d’espera per al cobrament de les ajudes”, ha puntualitzat.

Sobre aquest tema, ha insistit Rius, el Govern Municipal de Borriana “no escatimarà en recursos dirigits a les persones que necessiten ajuda per a superar aquest període de crisi sanitària” i, si cal, “contractarem les operacions de crèdit que siguen necessàries per a poder pagar puntualment, entre altres despeses, les ajudes socials i les factures d’autònoms i empreses”, ha posat l’accent.

Rius ha destacat que el personal municipal, des de casa, amb el teletreball “continua la seua comesa en la tramitació de les factures i les prestacions bàsiques d’alimentació, entre altres tasques”, amb la finalitat que el Consistori incidisca en “la línia de pagament ràpid” i, d’aquesta forma, “contribuir a alleujar els efectes de la crisi econòmica i social provocada per l’emergència sanitària de la Covid-19”.

D’aquesta forma, ha manifestat la responsable municipal d’Hisenda, “el Consistori promou que els sectors econòmics locals puguen cobrar els serveis prestats dins del termini i de forma adequada, i contribueix al fet que els autònoms i les petites i mitjanes empreses que treballen per al consistori tinguen liquiditat en aquesta situació difícil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari