Borriana disposarà del seu primer parc de cal·listènia

Estarà situtat al parc de Novenes de Calatrava

Borriana disposarà del seu primer parc de cal·listènia
03/08/2020 -

L’Ajuntament de Borriana començarà en les pròximes setmanes el muntatge i instal·lació del primer circuit de cal·listènia en la ciutat que se situarà al parc de Novenes de Calatrava.

Es tracta d’un projecte cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l’Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

D’aquesta manera, ha assegurat el regidor d’Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi, el consistori pretén “continuar ampliant l’oferta d’espais públics i oberts per a la pràctica de diversos tipus d’activitats esportives a Borriana”.

Els gimnasos a l’aire lliure, ha assegurat Vicent Aparisi, “estan de moda i cada vegada hi ha més persones adeptes a aquesta espècie de centres d’entrenament de carrer”. La pràctica de cal·listènia, també coneguda com street workout, és un esport que consisteix a realitzar exercicis de musculació, de resistència, estàtics i dinàmics amb el mateix pes corporal.

A més de fomentar hàbits de vida saludables en concordança amb les finalitats de l’àrea esportiva del consistori, el regidor ha destacat que l’street workout reivindica “els parcs i els espais públics de barris i ciutats com a lloc d’entrenament i de convivència en què es fomenta la relació entre companys i l’esforç”.

L’edil de l’àrea ha apuntat que aquesta iniciativa és conseqüència de “la demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s’emmarca en el pla estratègic desenvolupat per aquest departament”. Aquesta iniciativa permetrà que tots els que practiquen la cal·listènia o desitgen iniciar-se en aquesta modalitat “puguen fer-ho sense horaris ni restriccions”.

Amb un pressupost de 25.000 euros, l’Ajuntament de Borriana ha contractat ja el subministrament i muntatge del mobiliari urbà dels mòduls de cal·listènia que se situaran en una superfície habilitada d’aproximadament 25m x 15m al parc de Novenes de Calatrava, així com el condicionament de la superfície sobre la qual s’instal·len els mòduls.

Les estructures de cal·listènia, ha aclarit Aparisi, compliran la normativa de qualitat que existeix sobre aquest tema, en particular, la norma UNE-EN-16630- 2015 d’equips fixos d’entrenament a l’aire lliure i requisits de seguretat i mètodes d’assaig.

La nova instal·lació comptarà amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals trobarem una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d’abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d’abdominals horitzontals o inclinat, i una unitat de taula d’exercicis per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianells de diferent altura.

També disposarà d’una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components següents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari