Borriana tanca temporalment per al bany la platja de la Malva-rosa per la presència de contaminació d'origen residual

Després dels mostrejos realitzats pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat

Borriana tanca temporalment per al bany la platja de la Malva-rosa per la presència de contaminació d'origen residual
09/06/2020 -

Borriana ha tancat per al bany, temporalment, la platja del Grau Malva-rosa per la presència de contaminació residual després dels mostrejos realitzats pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’Ajuntament ha senyalitzat la zona de bany de platja afectada enfront del carrer d’Andrea Doria, amb la indicació que no és recomanable l’accés, i que la zona de bany no reuneix la qualitat suficient. No obstant això, el consistori ha sol·licitat una altra anàlisi per a verificar si els valors obtinguts en la mostra han sigut només en un moment puntual i ara ja estiguera resolt, o si encara hi ha contaminació, i està a l’espera dels nous resultats.

Paral·lelament, el consistori ja està elaborant un informe i treballant amb diverses actuacions per a eliminar-la. A més, FACSA està investigant sobre les possibles causes d’aquesta contaminació per si es tractara d’un abocament, encara que entre els motius més versemblants es considera que siga la conseqüència de les passades pluges torrencials que amb el nivell freàtic alt desborden les séquies i han abocat aigües residuals en aquesta zona de bany.

El Servei de Qualitat de les Aigües realitzarà el seguiment de la situació i la platja s’obrirà quan mostre valors concordes amb una qualitat d’aigua apta per al bany.

En l’àmbit de les actuacions dutes a terme en el Programa de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany desenvolupat per la Generalitat Valenciana s’han identificat nivells elevats en els paràmetres microbiològics de control en les mostres preses el dia 5 de juny de 2020 en la zona abans indicada que superen els valors màxims admissibles dels paràmetres indicadors de contaminació d’origen residual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari