La Policia Local de Borriana identifica el sospitós de l'incendi de nombroses papereres en la localitat

La Policia Local de Borriana identifica el sospitós de l'incendi de nombroses papereres en la localitat
25/01/2023 -

Agents de la Policia Local de Borriana han procedit a la identificació de la persona sospitosa de la producció dels incendis que s’han anat produint els últims dies i que han tingut com a resultat la crema de nombroses papereres en diferents vies per tot el nucli urbà.

Es tractaria d’un home de 64 anys i veí de la localitat. La identificació del sospitós no ha estat exempta de dificultat, per la rapidesa i senzillesa d’aquest tipus de fets, que propicien en la major part dels casos la impunitat de la persona responsable de la malifeta.

Però, des de fa dies, els agents tractaven d’establir un patró de comportament d’aquesta persona per a establir l’operatiu que en permetera la identificació i, finalment, s’ha fet de forma reeixida.

Els fets s’han precipitat quan els agents vigilaven amb l’ús de vehicles camuflats la zona on recentment s’havien produït aquest tipus de fets. Els primers esbrinaments indicaven que la persona responsable seguia una sèrie de pautes, que els agents no han volgut revelar.
D’aquesta manera, cap a les set del matí d’ahir, el sospitós ha sigut detectat i identificat pels voltants de la ronda Poeta Calçada. Sobre aquests fets i el resultat de les gestions, els agents han donat trasllat a la Guàrdia Civil de Borriana, cos competent en la investigació de delictes, per a la indagació d’altres fets similars que s’hagueren pogut produir i donar compte a l’Autoritat Judicial per a depurar la responsabilitat dels quantiosos danys.

Els danys ascendeixen a més d’una vintena de papereres del mobiliari urbà de Borriana, l’import del qual podria rondar els tres mil euros. Aquests fets constituirien, en cas de confirmar-se, un delicte de danys amb la circumstància agreujada d’afectar el domini públic municipal.

L’Ajuntament de Borriana, gradualment, ha reposat i ha instal·lat noves papereres en substitució de les incendiades en les diferents vies urbanes de la localitat i, en aquests moments, la majoria ja han estat restaurades.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, lamenta els problemes que aquest tipus d’actes “incívics i vandàlics” han causat a la ciutadania, i ha assenyalat que “aquests actes no són meres gamberrades, sinó que produeixen un grandíssim mal econòmic al nostre poble i una sensació d’inseguretat i també d’impotència i de frustració entre el personal d’aquest Ajuntament, que s’esforça cada dia per donar el millor de si, per i per als borrianencs”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari