L'escriptor Joan Pla rep el guardó dels Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2020

En reconeixement a la seua trajectòria literària i a favor de la lectura per la seua activitat infatigable com a escriptor

L'escriptor Joan Pla rep el guardó dels Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2020
08/02/2020 -

L’escriptor borrianenc d’adopció Joan Pla va rebre anit en el transcurs d’un sopar literari en el saló Segle XXI de l’Alcúdia, el guardó dels Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2020, que reconeixen enguany la seua trajectòria literària, i on va estar acompanyat pel regidor d’Educació de l’Ajuntament de Borriana, J. Ramon Monferrer.

Al lliurament dels premis van assistir representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, acompanyant als guardonats en aqueixa nit tan especial.

Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen a aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat, com la promoció de la lectura i la difusió del valencià.

Monferrer ha destacat de l’escriptor «la seua trajectòria, i la profunditat i passió de la seua prolífera producció literària en valencià, que es resumeixen en més de seixanta obres publicades, tots els estils cultivats i per a totes les edats». Igualment ha recordat que és «fill adoptiu de Borriana, professor i escriptor, resident a Borriana durant la major part de la seua vida, reconegut en multitud d’ocasions per la seua trajectòria literària, i amb unes produccions que han traspassat davanteres i s’han traduït a diferents idiomes».

També s’ha referit el regidor als nombrosos premis i reconeixements de l’escriptor, i entre ells ha al·ludit al premi Enric Valor de narrativa juvenil, el premi Malva-rosa de l’Ajuntament de València, el premi Fundació Bancaixa de narrativa infantil, el premi Vicent Moliner per part del PSPV de Borriana, així com diversos reconeixements per part del seu poble natal, Artana, o que en 2010, va ser jalonat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Joan Pla, nascut a Artana i docent de professió, ha publicat més de 60 novel·les, entre les quals destaca ‘Mor una vida, es trenca un amor’, un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana. Editat en 1981, ha venut més de 200.000 exemplars. Les seues obres han rebut nombrosos premis literaris, com Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o el Vicent Silvestre de Narrativa Infantil, però el millor premi, sens dubte, ha sigut el reconeixement i la fidelitat dels lectors.

A més de l’escriptor Joan Pla, van ser guardonats anit en la modalitat col·lectiva l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), que amb més de 600 socis i 35 anys al servei de la cultura, s’ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de les comarques d’Alacant.

A més, a l’inici de la vetlada de lliurament dels premis, es va retre homenatge a l’escriptor, contacontes i docent Llorenç Giménez, que va morir en l’estiu de 2019. Va ser un dels impulsors de la renovació pedagògica a l’escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari