Borriana aposta per una programació cultural de “gent d'ací” per a l'últim trimestre

Borriana aposta per una programació cultural de “gent d'ací” per a l'últim trimestre
07/10/2020 -

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el tècnic de Cultura, Rafael Marañon, han presentat la programació cultural de l’últim trimestre de l’any que estarà centrada en concerts, teatre i dansa de “gent d’ací”, perquè segons ha assegurat l’edil, “és moment de donar suport als artistes que tenim més a prop i, per això, gran part de la programació estarà centrada en companyies i artistes d’ací”.

A més, la programació vindrà acompanyada de noms de nivell estatal com l’humorista Ángel Martín, els actors Gabino Diego i Cecilia Solaguren, o el Ballet de Moscou. Una programació amb més de 30 activitats, que torna a comptar amb dansa, música, teatre i art, repartides en els últims tres mesos de l’any, en els diferents espais culturals de la ciutat.
Una variat i nodrit elenc d’actuacions gratuïtes o espectacles amb preus populars per a totes les edats i tot tipus de públic, “perquè tothom puga accedir a l’oferta cultural”, ha indicat Granel.

El responsable de l’àrea cultural de Borriana ha destacat l’esforç que s’ha realitzat per a aconseguir una programació “de qualitat i de proximitat” amb totes les mesures de seguretat vigents per a tancar “un any molt especial” a la nostra ciutat.

L’apartat d’exposicions d’aquests mesos se centra en artistes de Borriana i en la mateixa ciutat. A l’exposició col·lectiva “Del verd al porpra”, li seguirà l’exposició del 75 aniversari de la Reconstrucció del Campanar i, finalment, l’exposició de Playmobil que tant èxit va tindre l’any passat, encara que “enguany part dels seus diorames estaran basats en Borriana”, ha precisat Vicent Granel .

Tòtems

D’altra banda, Cultura ha apostat per millorar la difusió de la programació amb la instal·lació de vuit tòtems repartits per tota la ciutat per a donar a conèixer les activitats que es realitzaran aquest trimestre.

El Payà, Camí d’Onda, el Pla, la Mercè, la plaça Quarts de Calatrava, les Monges, la piscina i la zona portuària seran les vuit zones on s’instal·larà el tòtem, i que ja estarà visible la setmana vinent. Iniciativa que s’uneix al servei de missatgeria cada setmana a través de l’App Whatsapp, i al qual es poden subscriure enviant noms i cognoms al 691 674 083.

Mesures sanitàries

Paral·lelament a la programació, el departament de Cultura ha treballat amb la resta de departaments municipals i la Policia Local amb el protocol sanitari pertinent per a cada activitat cultural. El Teatre Payà redueix el seu aforament a la meitat, igual que el CMC la Mercè, tot, ha puntualitzat Vicent Granel, perquè els assistents “no tinguen dubtes d’acudir als actes organitzats i vinguen amb total seguretat a gaudir de la cultura”.

Control d’accés, gel i distància, entrada i eixida per portes diferents, són algunes de les mesures, a més d’obrir al públic els espectacles una hora abans per a poder accedir sense problemes, ni aglomeracions.

Teatre

En l’apartat de teatre per a aquest trimestre destaca l’obra Los mojigatos amb Gabino Diego i Cecila Solaguren, que arribarà al Teatre Payà el pròxim dia 25 d’octubre a les 19 hores. El preu de l’espectacle és de 10 euros amb els descomptes habituals per a persones jubilades i pensionistes, usuaris del Carnet Jove i per a famílies nombroses o monoparentals.

Amb aquesta funció, la directora de l’obra, Magüi Mira, planteja qüestions essencials en el funcionament de la parella actual. Un gran actor, Gabino Diego, i una gran actriu, Cecilia Solaguren, amb totes les seues arts per a emocionar i per a fer pensar, en un joc escènic divertit i polèmic per a espectadors de qualsevol sexe. Molt d’humor, i a vegades també dolor, per a una parella “a la busca del sexe perdut”.

Un altre espectacle assenyalat per a aquesta tardor és el monòleg d’Ángel Martín #103 NITS, el nou espectacle working progress, després dels 103 dies i nits de confinament, que arribarà el 6 de desembre al Teatre Payà, per a fer riure al públic.

Quant a la resta de propostes teatrals de la programació per als mesos d’octubre, novembre i desembre s’inclouen dos funcions de Musicolados per l’Escola Municipal de Teatre també en el Teatre Payà, el dissabte 17 d’octubre, i Federico, función sin titulo de la companyia de Sueca l’Últim Toc Teatre i que es podrà vore al Teatre Payà, el divendres 27 de novembre. En l’obra, Margarita Xirgu i Federico García Lorca contaran la història, mescla ficció i realitat, del que molt poca gent sap sobre el poeta. Tothom coneix Lorca i la seua obra literària universal però són poques les persones que van conèixer ‘Federico’.

Apartat musical

Quant a l’apartat musical, el dia 9 d’octubre a les 18h, concert per al públic infantil per Salva el Mussenacitu en el CMC la Mercè, el dissabte 10 d’octubre a les 19 hores un concert de la Coral Borrianenca en el CMC. El dilluns 12 d’octubre a les 19h la Borriana Big Band presentarà el seu nou disc i també està previst un concert del guitarrista Pedro Navarro en el Teatre Payà.

La resta de propostes musicals per al mes de novembre inclourà un concert per a bebès a càrrec de la Fusa Confusa, el diumenge 8 de novembre en el CMC la Mercè i un concert de la Coral Borrianenca el dissabte dia 8 en el mateix escenari.
A més de tota la programació comentada, amb l’arribada de Nadal tindran lloc els tradicionals concerts nadalencs de les agrupacions musicals locals, que són una cita obligada en aquestes dates tan assenyalades.

• Concert Nadal, Banda Jove AFB. Teatre Payà, dissabte 19, 18h
• Concert de Nadal, Cor Carnevale. Esglèsia de la Mercè, diumege 20, 12h
• Concert Nadal, Coral Borrianenca. CMC la Mercè, dissabte 26, 19h
• Concert de Nadal, Banda Simfònica AFB. Llar Fallera, diumenge 27, 19h
• Concert Nadal, Orquestra AFB. Teatre Payà, dissabte 26, 18h

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari