Borriana es prepara per a unes Falles “més necessàries que mai” en què la pólvora serà protagonista

La programació inclou els actes més simbòlics, com l’Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, les mascletaes o la Nit del Foc

Borriana es prepara per a unes Falles “més necessàries que mai” en què la pólvora serà protagonista

Demà a la nit s’ultimaran detalls perquè els monuments lluïsquen com haurien d’haver fet en 2020 i enguany. La Nit de la Plantà serà l’acte que arranque la programació de les Falles de Borriana 2021, unes festes josefines que, més que atípiques, es presenten com “més necessàries que mai” per al sector no sols per l’impacte econòmic que suposen per a la ciutat, sinó també per l’emocional, i que se celebraran fins al 12 d’octubre.

“Necessitem tancar un capítol i començar un altre, perquè la pandèmia i la suspensió de les Falles ha suposat un impacte molt major del qual semblava a nivell emocional i a nivell econòmic. Ara cremarem tot el dolent que ha passat“, ha assegurat la regidora de Falles i presidenta de Junta Local Fallera, Sara Molina, que insisteix que “no han de veure’s com unes falles atípiques, sinó com unes festes que són més necessàries que mai”.

Així, del 8 al 12 d’octubre, amb la Nit de la Plantà la nit del dijous al divendres, Borriana reviurà les seues Falles amb l’objectiu de tancar el cicle i preparar-se per a les següents festes amb més ànim per a les 19 comissions falleres de la ciutat. Ho faran amb actes tan especials i tradicionals com la Nit del Foc, l’Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia o les mascletaes.

Programació Falles de Borriana 2021

Així, tal com ha informat l’Ajuntament de Borriana, les Falles de Borriana de 2021 comptaran amb un programa d’actes adaptats a la pandèmia del coronavirus:

  • Diumenge 26 de setembre: Anunci de la festa
  • Dijous 7 d’octubre: Nit de la Plantà
  • Divendres 8 d’octubre: a les 18.00 hores, visita oficial a la Plantà
  • Dissabte 9 d’octubre: a les 17.00 hores, lectura dels premis, que podran seguir-se en directe a través de mitjans de comunicació. A les 18.30 hores, lliurament de les banderoles dels premis en la plaça Major.
  • Domino 10 d’octubre: a les 12.00 hores, visita oficial a les falles de dos sectors de les Reines Falleres, Corts d’Honor i Dames de la ciutat. A les 14.00 hores, mascletà des de la plaça de l’Hereu.
  • Dilluns 11 d’octubre: a les 12.00 hores, visita oficial a les falles de dos sectors. A les 14.00 hores, mascletà des de la plaça de l’Hereu. A les 17.00 hores, visita de les Reines Falleres a les diferents comissions per a rebre el títol de Falleres d’Honor. A les 21.00 hores, Nit del Foc des de l’ajuntament i cadascun dels monuments.
  • Dimarts 12 d’octubre: a les 10.30 hores, tradicional Ofrena de Flores a la Mare de Déu de la Misericòrdia des del col·legi Salesià fins a la plaça Major, on es trobarà el tapís. En acabar l’ofrena, mascletà des de la plaça de l’Hereu. A les 20.00 hores, Cremà de les Falles Infantils, mentre que a les 22.00 hores es cremaran els monuments grans.

Mesures de seguretat


Malgrat això, aquests actes estaran marcats per la normativa sanitària per a evitar al màxim aglomeracions i, amb això, possibles contagis de coronavirus. Tal com ha informat l’alcaldessa, Maria Josep Safont, des d’aquest dilluns s’ha emés el bàndol perquè les festes “reunisquen les condicions necessàries de seguretat, salubritat i higiene per a evitar molèsties al públic assistent i a tercers”.

L’alcaldessa ha explicat que l’ús de la mascareta en els actes serà obligatori, fins i tot a l’aire lliure, tant per a les persones participants en els esdeveniments com per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys, i haurà de respectar-se el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.

A més, quan els actes siguen estàtics, es desenvoluparan en llocs o espais delimitats on es puga controlar l’aforament i l’accés, garantint sempre el compliment de totes les mesures establides i el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.

D’altra banda, les comissions falleres i les carpes tindran una normativa específica que regula l’horari i els menjars, sopars o esmorzars hauran de complir amb l’actual normativa vigent per a l’hostaleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari