La projecció de ‘No desearás al vecino del quinto’ inicia a Borriana les activitats amb motiu de l'Orgull LGTBI

La projecció de ‘No desearás al vecino del quinto’ inicia a Borriana les activitats amb motiu de l'Orgull LGTBI
07/06/2022 -

L’Ajuntament de Borriana comença aquest dimecres les activitats programades amb motiu de la celebració aquest any del Dia de l’Orgull LGTBI, emmarcades en les Jornades “Celebrem la diversitat” que es realitzaran del 8 al 28 de juny a Borriana organitzades per les regidories de Cultura, Igualtat i Serveis Socials.

L’Ajuntament inicia les diferents activitats previstes entre les quals es troben exposicions, cinema, activitats escolars, el musical tribut a El Titi o el manifest institucional LGTBIQ+, entre d’altres, amb la projecció gratuïta de la pel·lícula No desearás al vecino del quinto que comptarà amb la participació del secretari del Grup de Majors de Lambda de València, Mario Lecumberri, que analitzarà i comentarà el llargmetratge des de la perspectiva LGTBIQ+.

La pel·lícula No desearás al vecino del quinto, prevista per a demà 8 juny a les 19h al Teatre Payà, és un exemple de la tensió permanent que s’adverteix entre els costums i tradicions seculars de la societat espanyola i els nous costums derivats de l’obertura a Europa i al món modern: el turisme, el consum de masses, la televisió, la música pop, que es plasma en el cinema espanyol del tardofranquisme.

Aquesta tensió o aquest conflicte són molt evidents en el film, una comèdia que ja estaria oblidada del tot si no haguera estat protagonitzada pel genial actor Alfredo Landa, i si no haguera aconseguit ser la pel·lícula més taquillera del cinema espanyol durant molts anys.
D’altra banda, aquesta desfasada comèdia, basada en malentesos, equívocs i sobreentesos, veu l’homosexual, sense esmentar-lo mai, com un estereotip còmic, i l’alliberament sexual del metge interpretat per Jean Sorel, cansat dels aclaparaments morals i la pressió social de la vida a Toledo, tindrà el seu corresponent castic. Tot aquest excés serà castigat i censurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari