El projecte ‘Somos Parte’ de Borriana posa en marxa un nou servei d'atenció específica a persones migrants

En ‘Somos Parte’ s’han atès durant l’any un total de 100 persones, dones en un 60%

El projecte ‘Somos Parte’ de Borriana posa en marxa un nou servei d'atenció específica a persones migrants
20/10/2021 -

El projecte ‘Somos Parte’ d’inclusió sociolaboral, impulsat per l’Ajuntament de Borriana a través de la Fundació Iniciativa Solidària Àngel Tomàs (FISAT), posarà en marxa un nou servei dins del projecte denominat ‘Alraso’ d’atenció específica a persones migrants en el municipi.

Així ho han indicat les regidores d’Igualtat, Inclusió i Diversitat, Maria Romero, i de Polítiques actives d’ocupació, Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, després de la reunió amb la responsable del projecte ‘Somos Parte’, Marta Gallardo.

En aquesta reunió van contrastar els avanços del programa, que ja du dos anys d’implantació, i van aprofundir en les noves iniciatives plantejades per al curs que acaba de començar.

Respecte a l’avaluació, les dues parts van coincidir a destacar el balanç “molt positiu”, ja que s’han atès un total de 100 persones, en un 60% dones. Les persones ateses, que acudeixen per derivació de Serveis Socials, AEDL o d’altres entitats de la localitat provenen d’entorns en risc d’exclusió i abasten una àmplia franja d’edat entre 15 i 59 anys, i el més nombrós és el grup entre 50 i 59 anys.

Entre les accions dutes a terme en ‘Somos Parte’, ha destacat el curs de supermercat i frescos, així com el de logística en què van aconseguir 14 insercions. Des de l’entitat han subratllat el “bon acolliment en les empreses locals de les persones que duen a terme pràctiques formatives en els seus establiments”, i s’ha complit així un dels objectius: “desenvolupar la responsabilitat social corporativa de les empreses de l’entorn”.

Un altre dels cursos que més demanda ha registrat, han ressenyat des de Fisat, “sens dubte ha sigut el de castellà per a immigrants, i es busquen vies de col·laboració, ja que la realitat del municipi és que l’oferta existent resulta insuficient per a la demanda actual”.

Quant al nou servei ‘Alraso’ d’atenció a persones migrants que ja ha iniciat la seua activitat, segons ha indicat la responsable, Marta Gallardo, ha registrat una “magnífica acollida amb els cursos de castellà i ha completat les places disponibles”. Així mateix, ha assenyalat, actualment estan impartint ja un curs d’operari/-ària de magatzem hortofructícola i la previsió és que durant el curs es posen en marxa uns altres en la mateixa línia.

Des de l’Ajuntament, Maria Romero i Esther Meneu han animat l’entitat a “continuar treballant en la mateixa línia i comptar amb la col·laboració del consistori per a tasques de coordinació, difusió i cessió d’espais com ha fet fins ara”.

També han recordat que l’entitat té signat un conveni anual de col·laboració amb l’Ajuntament per a dur a terme el projecte ‘Somos Parte’ en la ciutat i a través del qual s’integren en la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació del municipi. Aquesta xarxa permet que entitats i institucions treballen de manera coordinada per la inclusió sociolaboral de la ciutadania borrianenca.

Per a poder participar en el programa, es pot sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 673725893 o el correu .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari