Reciclos arribarà a Borriana per a recompensar als ciutadans recicladors

Reciclos arribarà a Borriana per a recompensar als ciutadans recicladors
20/04/2022 -

Els veïns i veïnes de Borriana podran obtindre premís per a reciclar les seues llandes i botelles de plàstic de begudes a través de Reciclos, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim lucratiu que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país.

Amb aquest projecte, que tracta de promoure el reciclatge d’aquest tipus de residus a través d’incentius, els veïns i veïnes de la localitat podran obtindre recompenses socials i ambientals cada volta que reciclen les seues llandes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs.

Així, en reciclar obtindran punts, anomenats Reciclos, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en cada moment, com ara el projecte d’ajuda a la Fundació Tots Units.

D’aquesta manera la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, la Diputació i l’Ajuntament de Borriana pretenen que els ciutadans i ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les seues llandes i botelles de plàstic de begudes, i així fomentar la circularitat i, alhora, contribuir a millorar l’entorn més pròxim.

Per a donar a conèixer Reciclos i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran, del 25 al 28 d’abril, les principals zones de Borriana amb aquesta campanya.

Així funciona Reciclos

Per a fer ús de Reciclos, els ciutadans de Borriana només han de descarregar-se l’app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llanda o botella de plàstic que volen reciclar abans de deixar-lo a la bossa de reciclatge. Una volta al carrer, quan acudisquen al contenidor groc amb la bossa d’envasos, han de depositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor.

Aquest SDR també compta amb màquines, en què els usuaris només han de depositar les llandes i botelles de plàstic de begudes en una màquina de Reciclos i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En els dos casos, en fer-ho obtindran punts, denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que hi haja disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclen més i millor els envasos, sinó que consumisquen de manera responsable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari