Recullen al voltant de 185 quilos de fem de les aigües del Clot de la Mare de Déu de Borriana

• La neteja de l’aigua del paratge natural municipal es realitza una vegada al mes i cada tres dies es fa el manteniment i la neteja dels camins i de l’entorn

Recullen al voltant de 185 quilos de fem de les aigües del Clot de la Mare de Déu de Borriana
19/02/2022 -

L’Ajuntament de Borriana i l’empresa Ferrovial han retirat al voltant de 185 quilos de deixalles en els treballs de neteja realitzats aquesta setmana en l’aigua del Clot de la Mare de Déu. Majoritàriament, restes de plàstics, pots de fitosanitaris, llandes, esponges i metalls, que provoquen greus perjudicis en el medi ambient del paratge natural municipal.

Cada mes, a través de les àrees municipals de Serveis Públics i de Sostenibilitat Mediambiental, efectius de l’empresa Ferrovial realitzen un dispositiu especial per a netejar i retirar la brutícia en general abocada de forma descontrolada en les aigües del paratge natural, o bé directament o a través de les séquies que desaigüen al paratge.

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, i el de Serveis Públics, Vicent Aparisi, han destacat la importància d’aquesta actuació periòdica i han manifestat que “està en mans de tots els veïns i veïnes de Borriana que el Clot lluïsca de la millor manera possible. Hem d’evitar llançar qualsevol tipus d’abocament en qualsevol part del terme municipal, ja que, bé siga a través de les séquies que desemboquen al paratge o bé a través del riu, tot acaba en el Clot i posteriorment a la platja”.

Aparisi i Arnandis demanen “major implicació de la ciutadania amb el medi ambient per a erradicar aquesta pràctica de tirar fem al Clot que, per desgràcia, és més habitual del que pensem”. I han afegit, “si entre tots i totes col·laborem, segur que comptarem amb un paratge natural més net i protegit”.

Així mateix, han recordat que l’Ajuntament a través de Ferrovial realitza tres vegades a la setmana treballs d’adequació i neteja de residus de les sendes i de l’entorn, així com l’eliminació de canyes i vegetació en aquest paratge natural de la capital de la Plana Baixa, a més de la reposició de bosses de fem en tota la zona.

El Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Déu o Estany de la Vila és un dels més emblemàtics atractius turístics i naturals de Borriana, espai singular i un dels escassos exemples de bosc de ribera presents a la Plana Baixa. Té una superfície de 18 hectàrees i està situat en el litoral pròxim a les platges de Borriana. El Clot de la Mare de Déu s’ha convertit en un lloc de visita

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari