Costes finalitzarà en la primera quinzena de juliol la reparació dels efectes del temporal Glòria a la Serratella de Borriana

L’alcaldessa de Borriana, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana i la subdelegada del Govern a Castelló han visitat avui les obres

Costes finalitzarà en la primera quinzena de juliol la reparació dels efectes del temporal Glòria a la Serratella de Borriana
25/06/2020 -

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha visitat aquest migdia acompanyada per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, les obres de reparació que s’estan realitzant en el litoral de la zona de la Serratella a causa del temporal Glòria que va afectar, entre el 19 i el 25 de gener, la costa del municipi i que segons han anunciat finalitzaran la primera quinzena de juliol.

En la visita han participat també la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, el president de l’associació de veïns de la Serratella, Ximo Sanahuja, el primer tinent d’alcalde i regidor delegat de Zona Marítima i Serratella, Vicent Aparisi, el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, i el regidor d’Ordenació del Territori i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Durant la visita han pogut comprovar la marxa i l’estat de les obres d’emergència que realitza la Direcció General de Costes a Borriana pels desperfectes causats pel temporal Glòria, que es van reprendre a principis de maig i que ja s’estan acabant.

Entre les actuacions que s’estan realitzant es troba la reconstrucció dels dos espigons del final del camí la Ratlla. Uns treballs de reparació, en què, a més, es va decidir desplaçar els espigons mar endins amb la finalitat de “crear una platja d’arena més àmplia a l’abric dels dics, generant d’aquesta forma una protecció més eficient de la costa contra els temporals marins”, ha confirmat Maria Josep Safont.

Igualment, Costes està ultimant ja els treballs de reparació en la zona afectada, d’una franja paral·lela a la línia de costa entre el carrer Bèlgica i el carrer Malta, que va quedar danyada després del temporal de l’hivern passat.

En aquest tram, i aprofitant els depòsits marins abocats pel temporal, s’han realitzat dos alineacions de dunes paral·leles a l’escullera de protecció de la costa dins dels 20 metres de la franja de Domini Públic Marítimoterrestre. A més, també s’ha conclòs la neteja i desbrossament d’alguns trams de la servitud de trànsit de 6 metres afectada pel temporal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari