Pediatria i els centres educatius de Borriana coordinen la tornada al col·le amb la Covid-19

Pediatria i els centres educatius de Borriana coordinen la tornada al col·le amb la Covid-19
31/08/2020 -

Els directors i directores dels centres educatius de Borriana s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament amb una representació de les pediatres dels Centres de Salut del municipi, per a tractar sobre el protocol d’actuació davant qualsevol cas sospitós de Covid-19 en els centres educatius de la ciutat, davant la situació actual de pandèmia i l’imminent començament del curs acadèmic amb la incertesa de l’evolució de la malaltia.

La reunió coordinada per la regidoria d’Educació, s’ha realitzat a proposta dels equips de pediatria dels Centres de Salut del municipi per a posar en comú el protocol d’actuació en els centres educatius locals, resoldre els dubtes, intercanviar inquietuds, informar dels procediments a seguir i de les recomanacions per a pares, responsables i educadors.

El regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, ha agraït la iniciativa única de pediatria de Borriana que “hauria de generalitzar-se a tots els municipis” i ha assenyalat sobre aquest tema que la Covid-19 “segueix ací” i, a pesar de les mesures de seguretat i higiene establides pels centres educatius, “no es pot descartar un possible contagi d’estudiants i professorat fora de les instal·lacions educatives i després assistir a una classe compartida amb més companys i personal docent”.

Tant els equips de pediatria municipals com les direccions dels centres educatius han considerat la reunió “molt profitosa i molt positiva”, mentre que el regidor d’Educació ha reiterat la seua “plena confiança en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana”, i ha valorat que la reunió és “una mostra més de l’interès i de la conscienciosa preparació dels centres, per a una tornada al col·le segura”.

Així mateix, ha afegit que per part del consistori “seguirem fomentat la col·laboració i coordinació d’actuacions”, i ha assegurat que tots els centres escolars de Borriana “estan preparats per a reobrir les seues portes al nou curs de forma segura amb els seus propis i adaptats plans de contingència i d’actuació seguint les recomanacions generals de Sanitat i Educació”.

Davant d’un cas sospitós de Covid-19 en un centre escolar, la seua detecció i confirmació de contagi, són diverses les qüestions a plantejar sobre el seu aïllament i de la situació de les persones amb les quals han estat en contacte en el col·legi o institut, informació que serà transmesa als pares i mares per les mateixes direccions del centres.

En la proposta d’actuació, el protocol estableix com a recomanació general que la febre sempre és un criteri perquè els xiquets no acudisquen a escoles infantils, col·legis o instituts, una recomanació que ja ho era fins i tot abans de la crisi Covid-19, però que ha d’extremar-se durant la pandèmia actual.

En la reunió d’avui han participat representants dels 12 col·legis i instituts del municipi, de les 6 escoles infantils, del centre d’Educació Especial Pla d’Hortolans, del centre de Persones Adultes i del CMA Rafel Martí de Viciana, a més de les representants dels equips de pediatria dels Centres de Salut de Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari