Safont reivindica Borriana com a “terra de cultura” en Fitur

Safont reivindica Borriana com a “terra de cultura” en Fitur
23/01/2020 -

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, han presentat avui en Fitur l’àmplia oferta cultural de Borriana i, de forma especial, els tres prestigiosos esdeveniments culturals gratuïts del municipi a l’entorn de la música i les arts, els festivals emac, Maig di Gras i el Festival d’Arts de Carrer (FAC).

Segons ha indicat l’alcaldessa, Borriana és “substancialment una terra de cultura” i ho ha confirmat amb algunes dades, com ara, “els més de 150 actes culturals que es programen enguany en el municipi, o les més de 25.000 persones assistents en espectacles tancats l’any passat, o les diferents infraestructures amb què compta el municipi com a espais culturals”.

Per la seua part, Vicent Granel, ha destacat la “nodrida i variada oferta cultural de Borriana”, amb una programació anual en què es fusionen “l’avantguarda, la tradició, la cultura popular valenciana i els espectacles de gran nivell que s’ofereixen a Borriana, per exemple, el violinista Ara Malikian, el Ballet de Moscou, Lola Herrera, Luis Piedrahita o Víctor Manuel, entre d’altres”.
Així mateix, el regidor de Cultura s’ha referit a la “trajectòria ascendent” i a la “qualitat i prestigi dels tres microfestivals genuïns de Borriana”: emac, Maig de Gras i FAC”, que al seu parer suposen un “perfecte maridatge entre música, avantguarda i art”, són, ha precisat, “propostes artístiques allunyades dels macrofestivales amb un enfocament “propi i un segell diferent i fresc, clau per a atraure cada any més public”.

emac

Sobre la cinquena edició del festival emac, Granel ha assegurat que “tornarà a protagonitzar l’agenda cultural al començament de 2020, situant Borriana com a epicentre i espai de creació contemporània, musical i artística”. Se celebrarà del 14 al 16 de febrer, en el Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Per a la qual cosa polaritza la seua programació a l’entorn de diverses apostes sonores, amb la cantant de Huelva Rocío Márquez, “la veu de la nova generació del cant flamenc, com a cap de cartell”, i amb l’obertura cap a nous sons i noves músiques en la cerca constant de l’avantguarda i la transgressió; amb propostes com el flamenc footwork andalús de Califat ¾, el so el-fi del murcià Marcelo Criminal, el trap emo i granadí d’Albany.

L’emac es completa amb tallers, exposicions i xarrades, amb grans il·lustradores i expositors de molt alt nivell, dissenyadors i fotògrafs consolidats i uns altres novells que mostraran els seus últims projectes i col·leccions.

emac està organitzat per l’associació cultural emac.borriana i compta amb el patrocini institucional principal de l’Ajuntament, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), la Diputació de Castelló i Estrella Galícia. Igualment, compta amb la col·laboració de Naraniga Pub, Indie Are Production, Horma Zapatería, nomepierdoniuna, born music!, La Fábrica de Hielo, cero en conducta, La Ragazza Produccions i Ecomunicam.

Maig di Gras

Pel que fa al festival Maig di Gras, el regidor de Cultura ha manifestat que en la seua cinquena edició, novament convertirà la localitat en una “xicoteta Nova Orleans”. Previst per als dies 29, 30 i 31 de maig, a més de música soul, funk, latin jazz, reggae, swing o balkan, durant el Maig di Gras hi haurà també tallers, exposicions, punxadiscs, xarrades i gastronomia.
En el festival, ha revelat el responsable municipal de Cultura, destacarà la presència de les “brass bands” i les “acolorides second lines”, que suposen les “senyes d’identitat del Maig di Gras i de la multicultural ciutat de Nova Orleans cimentada sobre influències franceses, espanyoles, africanes i nord-americanes banyades per les aigües del Mississippí”.

FAC

La segona edició del Festival d’Arts de Carrer (FAC) de Borriana que se celebrarà els dies 21 i 22 de febrer, aposta, segons ha explicat Vicent Granel, pel teatre de carrer i, per això, “augmentarà les exhibicions teatrals i els espectacles itinerants per a moure al públic”.

Després de la bona acollida i la satisfacció mostrada pel públic assistent en la primera edició, enguany s’han programat fins a sis espectacles en diferents llocs de la població, complint així amb un dels objectius d’aquest FAC: “continuar recuperant espais públics de la ciutat, com són el carrer i les places, per a oferir cultura i oci per a tota classe de públic”, ha afirmat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari