La Segona República a Borriana, a examen en la VII edició del Memorial Democràtic

La Segona República a Borriana, a examen en la VII edició del Memorial Democràtic
24/03/2022 -

La Segona República a Borriana serà l’argument principal de la setena edició de les Jornades del Memorial Democràtic que organitza l’Ajuntament i que durant aquest cap de setmana concentrarà una exposició, una visita al Refugi antiaeri i una obra de teatre.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, un dels actes més importants es realitzarà aquest pròxim divendres 25 de març a les 19h a la sala d’exposicions del CMC la Mercè, amb la inauguració de l’exposició “Borriana en temps de la Segona República”, comissariada per Guillem Ríos i per Manuel Monsonís, dos grans coneixedors i divulgadors de la història local de principis del segle XX borrianenca.

La mostra, ha assenyalat Granel, donarà a conéixer “una visió general de Borriana en el primer lustre dels anys trenta del passat segle XX, repassant una gran quantitat d’aspectes importants del moment, des de les personalitats més destacades als aspectes socials, tradicionals o festius d’aquesta època tan interessant i prolífica per a la ciutat”.

A més, la mostra anirà acompanyada d’una publicació que posarà negre sobre blanc en tota la informació que aporten els comissaris a l’exposició. “Els anys d’història de Borriana que no es troben documentats en cap lloc i que els dos borrianencs, Ríos i Monsonís, han aconseguit concentrar en una exposició i en una publicació que segur que farà el goig de la gent interessada en la història de la nostra ciutat”, ha precisat Granel.

El dissabte 26 de març de 10h a 13h s’ha programat una visita al Refugi antiaeri del camí d’Onda. L’entrada serà gratuïta i s’establirà un control d’aforament en l’accés. Finalment, el diumenge 27 a les 19h en el Teatre Payà tindrà lloc la representació de l’obra Història d’una mestra de la companyia Cactus Teatre, basada en la novel·la homònima de Josefina Aldecoa.

Les entrades anticipades es poden aconseguir en i en les taquilles del teatre una hora abans de la representació. El preu de les entrades serà de 5€ en platea i 4€ en amfiteatre amb els descomptes habituals per a jubilats i pensionistes, família nombrosa i monoparental, i carnet jove.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat la necessitat de la celebració d’aquestes Jornades del Memorial Democràtic que es van iniciar en 2016, perquè “ens mostren una part de la nostra història que havia sigut oblidada i que ara es recupera i, a més, es documenten i investiguen èpoques que no estaven recollides en altres publicacions”.

La programació en l’edició d’enguany s’ha centrat en quatre activitats, ja que ahir dimecres 23 de març en el Teatre Payà va tindre lloc la projecció de la pel·lícula La vaquilla del director valencià Luis García Berlanga, que a més de la seua temàtica, ha servit com a commemoració per la celebració de l”Any García-Berlanga’, que s’allarga fins al mes vinent de juny de 2022 per a tributar un homenatge al genial director de cinema.

Totes les activitats estan adaptades a la normativa sanitària vigent en el moment de la seua celebració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari