Borriana sortejarà les parcel·les dels horts d'oci municipals 'Parc de Calatrava'

S’han presentat un total de 38 sol·licituds, de les quals 33 corresponen a adjudicataris del període anterior

Borriana sortejarà les parcel·les dels horts d'oci municipals 'Parc de Calatrava'
05/11/2019 -

L’Ajuntament sortejarà divendres que ve, 8 de novembre, l’adjudicació de les parcel·les dels horts d’oci municipals ‘Parc de Calatrava’ per a quatre anys naturals, de 2019 a 2023, després de la convocatòria pública de cessió d’ús i la publicació de la llista amb les 38 persones admeses.

En la convocatòria d’adjudicació dels horts d’oci municipals s’incloïen per al sorteig un total de 41 trossos o parcel·les per a cultiu, de les 42 existents, reservant la número 20 per a ús de l’Ajuntament.

S’han presentat a la convocatòria un total de 38 sol·licituds, de les quals 33 corresponen a adjudicataris de parcel·les del període anterior que han manifestat la seua voluntat de mantenir-les, i 5 corresponen a nous sol·licitants.

Per al sorteig públic, l’Ajuntament ha convocat als participants al pròxim dia 8 de novembre de 2019 a les 11h a la sala de Plens municipal, on se sortejaran els trossos que han quedat vacants, concretament, els corresponents als números 7, 8, 9, 15, 17, 22, 31 i 36. En el sorteig s’insacularan tants números com sol·licitants figuren en la llista d’admesos ordenats per registre d’entrada.

Cal recordar que aquesta activitat va destinada a la ciutadania de Borriana que tinga 60 anys complits, amb la condició de pensionista i empadronat a la ciutat.

L’explotació dels horts d’oci municipals per a cultius sense ànim de lucre, conjuga beneficis socials amb els beneficis ambientals i patrimonials que representa recuperar i conservar les varietats locals d’horta valenciana.

L’objectiu és utilitzar espais municipals com a horts socials, sota sistemes de producció ecològica i tradicional, i desenvolupar un aprofitament educatiu, formatiu i de divulgació.

Durant el període de cultiu de l’hort individual, l’Ajuntament facilitarà assessorament tècnic per a resoldre els dubtes que puguen sorgir en l’explotació de la parcel·la, i el tipus d’agricultura a practicar serà l’ecològica i està expressament prohibit l’ús d’herbicides, plaguicides i adob sintètic.

Les persones adjudicatàries seran membres de l’Associació d’Usuaris dels Horts d’Oci ‘Parc de Calatrava’ Borriana, constituïda amb la finalitat d’atendre les necessitats dels usuaris i les usuàries, així com per a assistir a les obligacions derivades de l’ús de serveis comuns.

A més, cada participant disposarà d’un carnet identificatiu intransferible en el qual s’inclourà una foto recent, i s’anotarà el seu nom, número de parcel·la i telèfon, i haurà de portar-lo quan acudisca als horts.

Quant a l’adquisició i manteniment d’eines, adobs, llavors, plaguicides ecològics i altres productes necessaris per al conreu de les parcel·les, seran per compte dels usuaris i usuàries, no obstant això, l’Ajuntament podrà facilitar cert material d’ús comú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari