El taller d'ocupació de Borriana 2022 permet formar a 20 persones desocupades del municipi mentre reben un salari

El taller d'ocupació de Borriana 2022 permet formar a 20 persones desocupades del municipi mentre reben un salari
04/01/2022 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, han presentat el taller d’ocupació Riu Anna 4, corresponent a 2022, que ha començat aquesta setmana i en el qual es formen 20 persones desocupades del municipi durant 12 mesos, per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Aquesta edició del taller d’ocupació, segons ha explicat Maria Josep Safont, tindrà dues especialitats formatives, de jardineria i de muntatge i reparació de sistemes microinformàtics, per a les quals s’han contractat 20 persones, deu per cada especialitat formativa i, a més, s’han contractat 5 persones més a través del programa que són les que conformen l’equip docent. L’alumnat està contractat per l’Ajuntament de Borriana i rep el salari mínim interprofessional (SMI).

En la presentació, en què ha participat també l’equip docent del taller, l’alcaldessa ha donat la benvinguda i l’enhorabona a les 20 persones que s’incorporen enguany al programa, perquè es tracta d’un projecte “molt beneficiós”, tant per a les persones participants com per al consistori. Al mateix temps, els ha comminat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball “repercutirà directament en els serveis municipals a la ciutadania”.

El nou programa del taller d’ocupació de l’Ajuntament de Borriana està pressupostat en 512.216 euros, i en aquesta edició la subvenció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ascendeix a 482.716 euros, i l’aportació del consistori és de 29.500 euros. El taller d’ocupació està orientat a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional i té una duració de dotze mesos, que equivalen a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.

Consisteix, ha precisat l’edil de l’àrea d’Ocupació, en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de “realitzar un treball efectiu a través del contracte durant un any per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou”.

Per a Esther Meneu, el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen faenes de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneració des del primer moment”, a més, el programa els permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el que han après.

D’aquesta manera es millora la qualificació professional de les persones desocupades per tal d’afavorir la seua inserció laboral, “el nostre objectiu –ha assegurat– és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar una ocupació”.

Esther Meneu ha assenyalat que aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu que el municipi “continue oferint aquest tipus d’oportunitats, tant laborals com formatives, a les persones que a cada moment el necessiten”.

Un taller d’ocupació és un programa mixt d’ocupació i formació, en què s’aprèn i es treballa, que té com a objectiu incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o més, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral, combinant l’aprenentatge d’un ofici amb el treball real, amb la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o d’interès social.

Al llarg dels 12 mesos que dura el taller d’ocupació, les 20 persones que participen són contractades per l’Ajuntament de Borriana sota la modalitat de contracte per a la formació i reben un salari mensual. L’Ajuntament, juntament amb Labora, són els encarregats de baremar i seleccionar les persones remeses des de l’Oficina d’Ocupació d’acord amb les bases.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari