El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Borriana

El Trasllat de la imatge de Sant Blai obri oficialment les festes en honor al patró de Borriana
02/02/2023 -

En les dates que la ciutadania de Borriana rendeix homenatge al seu patró, Sant Blai, cada 3 de febrer, el refranyer popular afirma “Per Sant Blai, una hora per dalt i una hora per baix”, anunciant que ja es nota que la llum natural de cada dia comença a allargar-se, i una altra dita més coneguda encara prega “Sant Blai sant ditxós, cura’ns la tos”, en al·lusió a les qualitats curatives del gloriós i venerat sant, bisbe i metge, en relació a les malalties de la gola.

Tots els preparatius previs per al dia gran en honor al patró de Borriana, Sant Blai, ja estan amanits, la fira ja és oberta i està preparada tota la programació, sobretot d’actes culturals, entre els quals es programen exposicions, concerts, a més d’atraccions per als xiquets que conformen l’extens programa de Sant Blai.
Al caràcter cultural i tradicional de la festivitat s’uneix el fervor religiós, en què cal destacar la celebració, durant la vesprada d’avui dijous, d’un dels actes previs més significatius i anunciador de l’arribada del dia del patró, el trasllat de la imatge del sant en processó des de l’ermita de Sant Blai fins a la basílica d’El Salvador. Una desfilada religiosa en què participen centenars de fidels.

Demà divendres, el caràcter antropològic de la festa se situa en la tradicional Font del Vi, font centenària des d’on raja al llarg del matí del 3 de febrer vi en abundància, amb el qual s’obsequia a totes aquelles persones que s’acosten fins als voltants de l’ermita de la qual és titular el sant patró de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari