Borriana obri la venda anticipada per a l'obra Los Mojigatos amb Gabino Diego i Cecilia Solaguren

Borriana obri la venda anticipada per a l'obra Los Mojigatos amb Gabino Diego i Cecilia Solaguren
19/10/2020 -

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana posa a la venda anticipada les entrades per a l’obra teatral Los Mojigatos que es representarà diumenge que ve, dia 25 d’octubre, al Teatre Payà, adaptada a les mesures sanitàries vigents.

Les entrades es poden adquirir en Buraudio (C/ Escorredor, 58) aquest dimarts, dia 20, d’11h a 13h, i dijous que ve dia 22, de 17h a 19h, i el preu és de 10€ amb els descomptes habituals per a jubilats i pensionistes, usuaris de Carnet Jove i membres de famílies nombroses o monoparentals. També es podran adquirir una hora i mitja abans de l’espectacle a la taquilla del teatre, és a dir a partir de les 17.30h del dia de la representació.
Sobre un text d’Anthony Neilson, la trama gira al voltant d’una dona i un home, amb nou anys de bona relació i catorze mesos de sequera sexual, que intenten trobar una eixida al seu problema amb la col·laboració del públic.

Amb aquesta funció, la directora de l’obra, Magüi Mira, planteja qüestions essencials en el funcionament de la parella actual, com ara on estan les línies roges de la nova seducció?, com substituir els vells codis caducs sense convertir-se en unes gates maules?, sabrem afrontar aqueixa necessària renegociació de gènere? o com fer l’amor amb plenitud en una relació equilibrada i lliure?

Un gran actor, Gabino Diego, i una gran actriu, Cecilia Solaguren, amb totes les arts per a emocionar i per a fer pensar, en un joc escènic divertit i polèmic per a espectadors de qualsevol sexe. Molt d’humor, i a vegades també dolor, per a una parella “a la recerca del sexe perdut”.

L’autor de l’obra, Anthony Neilson, és un dramaturg i director escocès conegut per la seua manera d’escriure en col·laboració amb els intèrprets. La seua obra es caracteritza per l’exploració del sexe i la violència.

El primer treball de Magüi Mira va ser el monòleg de La nit de Molly Bloom escrit per Sanchis Sinisterra, basada en l’Ulisses de James Joyce. Va ser guardonada juntament amb José Luis Pellicena amb el premi Celestina per l’obra Escenes de matrimoni, adaptació teatral de la pel·lícula Secrets d’un matrimoni d’Ingmar Bergman. Magüi Mira era germana del cineasta Carles Mira (1947-1993).

L’actor Gabino Diego es va iniciar al cinema a l’edat de dèsset anys per casualitat, quan es va presentar a una prova per a un paper en Las bicicletas son para el verano. Després d’aquest primer treball, molt ben acollit per la crítica, va decidir enfortir els seus coneixements dramàtics, estudiant amb especialistes com Cristina Rota, Dina Roth, Agustín Alezzo, John Strasberg o Dominic Fazzio. Títols com El viaje a ninguna parte (Fernando Fernán Gómez, 1986), Ay, Carmela! (Carlos Saura, 1990), o El Rey pasmado (Imanol Uribe, 1991) el van convertir en una figura del cinema espanyol.

A més, va guanyar el premi Luís Buñuel per El viaje a ninguna parte i un premi Goya per Ay, Carmela! A més, va ser nominat al Goya com a millor actor protagonista per El rey pasmado, com a secundari per Belle Epoque i novament com a protagonista pels Los peores años de nuestra vida (Emilio Martínez Lázaro, 1994).

Santiago Segura el va recuperar per a la pantalla gran en la seua pel·lícula Torrente 2: misión en Marbella, després que Gabino fera una xicoteta aparició en el primer dels films de la saga. En 2018, va estrenar Tiempo después, dirigida per José Luis Cuerda.
L’actriu Cecilia Solaguren ha actuat en El club de la comedia, la serie Periodistas i ha fet, entre altres pel·lícules Thi Mai (2018) de Patricia Ferreira, El banjo (2014) de Félix Sabroso i Dunia Ayaso, i Toc Toc (2017) de Vicente Villanueva. Ha sigut nominada als premis de la Unió d’Actors a millor actriu per Don Juan, i als premis Ercilla per La cena de los idiotas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari