Vox impedeix que Borriana tinga declaració institucional del Dia Internacional de la Dona

Vox impedeix que Borriana tinga declaració institucional del Dia Internacional de la Dona
06/03/2020 -

L’Ajuntament de Borriana s’ha quedat enguany sense declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, perquè els dos regidors de Vox del municipi han votat en contra de la moció presentada pels grups municipals del PSPV-PSOE, Compromís, PP i Ciutadans, per al que anava a ser una Declaració Institucional de tots els partits amb representació plenària.

Així, en el ple celebrat aquesta vesprada s’ha aprovat com a moció el manifest reivindicatiu pel Dia Internacional de les Dones elaborat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), refrendada per la resta de grups polítics que han sigut crítics amb el vot dels edils de Vox.

El document aprovat proposa un total de dotze acords, el primer, en la línia de commemorar el dia 8 de març i promoure activitats dirigides a reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones, sumant-se, al lema de l’ONU «sóc de la generació de la igualtat».

A més, en un altre apartat s’insta al Govern a la presentació i aprovació d’una Llei d’Igualtat Laboral, entre homes i dones, a fi de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació, així com les mesures que facen possible la igualtat en l’ocupació.

Igualment, com a Ajuntament es compromet a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal en el pressupost, a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat a través del Pla d’Igualtat Municipal que s’elaborarà, així com el Pla d’Igualtat Institucional que fa referència a la plantilla i que ha de tornar a aprovar-se aquest mateix any, i donar compte periòdicament en el ple.

Un altre dels punts, declara la població com a municipi contra la violència masclista i lliure de tràfic i de prostitució. També com a Ajuntament es compromet a continuar treballant per la igualtat i a avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere i, a més, manifesta la importància del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, al qual l’Ajuntament de Borriana està adherit, i es compromet a aplicar-lo i a actuar d’acord amb les seues propostes.

Com a Ajuntament, així mateix, s’adhereix a l’acord aconseguit en les Corts Valencianes el passat 30 de gener, pel qual es reforça l’acord del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, i mostra el seu rebuig a qualsevol tipus de posicionament polític que negue l’existència de la violència de gènere i masclista o que propugne la minoració de les mesures de protecció de les dones.

Igualment en un altre dels acords s’exigeix a les Administracions Públiques un finançament suficient per a dur a terme les polítiques d’igualtat, així com les polítiques educatives i les socials, per a garantir els drets de la ciutadania. Pel que urgeixen al fet que desaparega la discriminació en el finançament i reclamen, amb l’objectiu de millorar l’Estat del Benestar, una reforma urgent de l’actual model de finançament autonòmic i local.

Per últim, s’ha acordat donar trasllat dels acords a la Generalitat Valenciana, i especialment a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes, al Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat del Govern d’Espanya i als diferents grups parlamentaris del Congrés i del Senat, i es comunique al teixit associatiu de la població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari