Torna el Maraclot a Borriana el 5 de juny amb novetats en la seua VIII edició

Torna el Maraclot a Borriana el 5 de juny amb novetats en la seua VIII edició
24/05/2022 -

El regidor d’Esports, Vicent Aparisi, acompanyat del president del Club d’Atletisme Amics del Clot de Borriana, Ximo Planelles, i el director de la prova, Vicent Solà, han presentat la VIII edició del Maraclot, la carrera de relleus que anualment se celebra amb l’arribada de l’estiu i que durant pràcticament tot un matí recorre el paratge natural municipal.

Després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, enguany, segons han manifestat els organitzadors, Ximo Planelles i Vicent Solà, es correrà el 5 de juny i l’afronten “amb moltes ganes i il·lusió i algunes novetats atractives”.

Enguany com a principal novetat es comptarà amb dues distàncies, ja que a la distància de la tradicional Marató per relleus de 42km amb equips de quatre persones en què cada corredor fa 4+4+3+3 voltes, se li suma una nova distància de mitja marató de 21 km amb equips de dos i amb 4+3 voltes.

Igualment, es realitzarà la primera edició del Maraclot Faller, amb premis especials per als equips de les falles de Borriana que hi participen. Una altra novetat són els trofeus, que en aquesta renovada edició seran una escultura de la figura de la Torre de la Mar, obra de l’artista borrianenc Juan Poré i medalles gravades amb la torre per a cada component dels equips que aconseguisquen trofeu. També es lliurarà una bossa de coents per als clubs que presenten 4 o més equips i per a qui més equips presente.

Tal com ha explicat Vicent Aparisi, un any més amb l’arribada del mes de juny torna a Borriana “una de les proves emblemàtiques a la nostra ciutat des que es va estrenar fa ja nou anys”. Per a Aparisi, a més de la prova pròpiament competitiva, el Maraclot “converteix el Grau i el paratge natural durant tota una jornada en una festa de l’esport i de la convivència saludable”.

El president d’Amics del Clot ha destacat que “ja tenim inscrits 70 equips i, per tant, creiem que aquesta edició serà un rotund èxit de participació” i ha donat alguns detalls de la Mitja Marató per relleus de 21km en equips de 2 persones en categories masculina, femenina i mixta. Ací el primer o primera atleta farà 12km i l’altre component de l’equip en farà 9.

Respecte a les característiques ha avançat que de nou “comptarem amb tres categories competitives, femenina, masculina i mixta, i una altra més no competitiva en la qual també podran participar equips mixtos amb tres dones i un home i viceversa, ja que en la mixta competitiva n’han de ser dos i dos en equips de 4 persones, en què els dos primers o les dues primeres participants faran 12km i els o les altres dos 9km, en les categories de sempre, masculina, femenina, mixta i mixta no competitiva.

A més, han explicat que les proves comencen a les vuit del matí per a “evitar que els i les participants patisquen les temperatures més elevades del dia, i esperem que el temps ens acompanye”. L’organització també obrirà una bossa d’atletes perquè les persones que no tenen equip o els falte algun component, puguen ajuntar-se.

Els representants del club i el regidor han animat els aficionats i aficionades a l’atletisme a “conformar un equip i gaudir d’aquesta setena edició del Maraclot, per a poder gaudir novament d’un dia d’esport i festa, en bona companyia i amb les especials novetats d’enguany”.

Les inscripcions estan obertes fins al dilluns 30 de maig a les 24 hores, a través del web . Tan sols s’ha de formar equip, posar-li un nom, buscar un equipament i a passar-s’ho bé entre amics i companys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari