Torna al centre el mercat de Borriana del dimarts, temporalment amb alimentació al 100% i tèxtil al 50%

Torna al centre el mercat de Borriana del dimarts, temporalment amb alimentació al 100% i tèxtil al 50%
17/06/2022 -

El mercat exterior del dimarts, a Borriana, torna la setmana que ve, el dimarts dia 21 de juny, al centre del municipi, a la seua ubicació habitual d’abans de la pandèmia. Encara que temporalment i de manera provisional, amb els productes d’alimentació al cent per cent i el tèxtil, calçat i complements amb la meitat de les parades en torns setmanals per a evitar problemes de seguretat i emergències, segons ha anunciat la regidora de Comerç i Mercats, Sara Molina.

Molina ha mostrat la seua satisfacció perquè era una notícia “molt esperada i desitjada” des de diferents sectors de la ciutat i també des del govern municipal, que ha estat treballant des de fa mesos per a la tornada a la seua ubicació original, “no només pels venedors del mercat sinó també pels comerços del centre, que el necessiten, i pels veïns i veïnes de Borriana”.

Ara, ja amb totes les mesures de seguretat, amb el Pla d’Actuació davant de les Emergències per al mercat elaborat pel consistori i amb els informes del Consorci Provincial de Bombers i de Policia Local, i seguint les indicacions i criteris que s’hi marquen, el mercat del dimarts torna a la seua localització original, però amb les parades de tèxtil ocupant les voreres de la Casa de la Cultura i els carrers dels voltants al 50%, i també amb la senyalització horitzontal, vertical i l’abalisament que indiquen els informes”, ha assenyalat la responsable de l’àrea.

En total cada dimarts el mercat exterior comptarà amb 110 llocs de venda, és a dir 45 de productes d’alimentació que suposen la totalitat d’aquesta activitat, i 55 parades de tèxtil, complements i calçat, que són la meitat dels 110 llocs, i que s’alternaran setmanalment.

Ara, ha precisat, “estem treballant en una nova ordenança per a implantar el mercat al cent per cent, amb el compliment de les condicions adequades, les garanties i la seguretat necessària, i que arreplegue els condicionants de muntatge, obligacions dels organitzadors quant a accessibilitat de vehicles d’emergències, entre altres aspectes”.

Per a Molina, la dinamització i el flux de compradors que atrau el mercat exterior del dimarts al centre, als carrers limítrofs amb el Mercat municipal, beneficia als comerços de la zona”.

Cal recordar que el mercat exterior del dimarts a Borriana va canviar l’ubicació amb la pandèmia als afores de la ciutat, en les àmplies avingudes del barri de Novenes, buscant així un lloc on les distàncies de seguretat necessàries en temps de covid permeteren organitzar aquesta activitat ambulant amb seguretat.

Ara, després de les normalització sanitària i després de nombroses negociacions entre comerciants d’exterior, comerç local, Consorci de Bombers, Policia Local i Ajuntament, el tradicional mercat torna a la seua ubicació original, a l’entorn de la Mercè, en ple centre del municipi.

Un anunci esperat, perquè els comerciants adduïen una forta caiguda de les vendes respecte als temps prepandèmia a causa de la llunyania del barri de Novenes, que dificultava que moltes persones es desplaçaren fins a la zona caminant.

El retorn no ha estat exempt de dificultats perquè, tal com ha explicat Sara Molina, “en tornar a demanar els permisos necessaris per a poder organitzar el mercat en el centre, tant els bombers com la Policia Local van indicar que el lloc no compleix amb les condicions de seguretat, per la qual cosa no es podia autoritzar si no es feien canvis”.

El problema argumentat és que en alguns carrers d’aquest barri cèntric la instal·lació de les parades no permetria el pas dels vehicles d’emergència cas que fora necessari.

“Des de l’Ajuntament ja s’han elaborat els plànols i, amb els informes del Consorci Provincial de Bombers i Policia Local, s’ha donat una solució provisional, amb la meitat de les parades en alternança, fins que es puga instal·lar al complet amb totes les garanties i mesures de seguretat que marca la normativa actual”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari