La Diputació estudia un nou pressupost per a reactivar l'economia i cobrir les necessitats socials en el segon semestre

Martí dóna instruccions per a redefinir totes les partides aprovades el mes de novembre passat “i apostar per tot el que repercutisca a pal·liar els perjudicis que està patint la població per l’emergència sanitària”

La Diputació estudia un nou pressupost per a reactivar l'economia i cobrir les necessitats socials en el segon semestre
06/04/2020 -

La Diputació de Castelló està treballant ja en el redisseny del seu pressupost per a 2020 per a adaptar-lo a l’actual situació econòmica i social generada per la pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma decretat pel Govern el passat 14 de març.

Amb aquesta premissa, el president de la institució provincial, José Martí, ha donat instruccions a tots els diputats de l’equip de govern perquè treballen en “la redimensió del pressupost que vam aprobar al novembre per a 2020, perquè la prioritat ara és reactivar l’economia de la província i cobrir, en la mesura de les nostres possibilitats i competències, les necessitats socials que ens traslladen els municipis”.

José Martí, en aquest sentit, insisteix que “el nostre esforç ha de ser doble, perquè hem de ser constants a atendre les necessitats actuals dels ajuntaments, com és facilitar-los material de protecció sanitària i suport tècnic, però també decidits a l’hora de donar-li la volta per complet al pressupost i anul·lar aquelles partides que no siguen precises o que no puguen desenvolupar”.

Amb això, “del que es tracta és de pensar ja en el dia després, perquè estem convençuts que les mesures del Govern ens permetran eixir a mitjà termini d’aquesta emergència sanitària, i a poder desenvolupar en aquest segon semestre de l’any polítiques actives que estiguen prop dels ajuntaments i, per tant, dels ciutadans de les nostres huit comarques”.

José Martí explica en aquesta línia que “estem treballant des del primer dia en el present i en el futur”. Així, el primer objectiu va ser actuar en l’àmbit dels recursos humans de la casa i a posar en marxa el teletreball per a més del 90 per cent de la plantilla. Amb això, es va orientar l’esforç, una vegada decretat l’estat d’alarma, a atendre l’emergència sanitària, amb l’adquisició de material de protecció per als ajuntaments, i a activar línies estratègiques del pressupost per a ajudar als ajuntaments, com les subvencions en l’àmbit social, el Fons de Cooperació Municipal o el Pla Provincial d’Obres i Serveis. “I és ara quan treballem de manera intensa de cara a aqueix impuls econòmic i social per al segon semestre de l’any”, assenyala el president de la Diputació.

Coordinant tot aquest operatiu se situa el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, que supervisarà la reestructuració del pressupost per a començar a avaluar les mesures excepcionals a desenvolupar en la segona meitat de l’any. En aquest sentit, Agustí ha explicat que tots els departaments estan treballant per a avaluar quines actuacions que ja no es podran executar o es poden ajornar per a altres exercicis. “És clar que el plantejament dels nostres comptes per al que queda d’any no té res a veure amb el que teníem el mes de novembre passat, quan es va aprovar el pressupost de 2020”, explica el diputat.

Una vegada es tinguen totes les dades recopilades, es posaran damunt de la taula les línies que caldrà reforçar, sobretot a nivell social, de promoció econòmica, de mesures fiscals, iniciatives turístiques i de desenvolupament rural, amb la idea de posar en marxa un “ambiciós pla centrat exclusivament a combatre els efectes negatius que està generant en l’actualitat la pandèmia del coronavirus i aconseguir que els nostres ciutadans i ciutadanes encarar amb més força el final de l’exercici econòmic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari