Els llevaneu continuen en marxa, malgrat que encara hi ha carreteres tallades a Castelló

Els equips de seguretat treballen especialment en l’interior de Castelló, el més afectat per la borrasca Gloria

Els llevaneu continuen en marxa, malgrat que encara hi ha carreteres tallades a Castelló

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha anunciat, a través de les seues xarxes socials, que el total del seu dispositiu especial per a les nevades de la Borrasca Gloria ha représ la neteja de les carreteres en les rutes assignades «després d’una nit relativament tranquil·la», encara que insisteixen que conductors i conductores mantinguen precaució amb els seus vehicles davant aquestes condicions meteorològiques que tanta neu i pluja han portat a la província de Castelló. De moment, algunes carreteres continuen tallades hui a Castelló.

Els equips estan actuant a l’interior de la província, la zona més afectada pel temporal, especialment a la comarca dels Ports, la Tinença de Benifassà, l’Alt Palància i l’Alcalatén.

Segons va explicar ahir la Diputació de Castelló i el seu responsable de l’àrea, Abel Ibáñez, davant les conseqüències que podien produir-se per l’arribada de Gloria, s’ha activat un ampli dispositiu amb 18 màquines llevaneus, 8 vehicles saler, 30 vehicles auxiliars, 205 tones de sal, una moto de neu de rescat per la Unitat de Rescat de Muntanya (URM), l’All Terrain Vehicle (ATV) amb erugues per a rescatar en neu en zones aïllades, 4 pales carregadores de la Unitat de Maquinària Pesant Logística (UML) i un tractor forestal per a treballar en pistes forestals de difícil accés i com a suport a la resta del dispositiu. El CPBC ha anunciat com han eixit, a poc a poc, tots aquests efectius.

Quant al dispositiu humà, hi ha 200 efectius diaris que, segons ha destacat Ibáñez, s’anirien augmentant en cas de ser necessari. Totes aquestes persones provenen de parcs de bombers professionals de Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb; unitats de comandament i coordinació; personal i operadors del centre de coordinació; parcs de Bombers Voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda; UML (Unitat de Maquinària i Logística) del Consorci de Bombers; Protecció Civil de Castelló i 15 Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Bombers.

En municipis com Morella, un dels més nevats fins ara, actualment hi ha 18 màquines llevaneu treballant per a netejar les carreteres, encara que es recomana també utilitzar cadenes per a accedir al municipi.

Tal com anunciàvem ahir, el Centre de Coordinació d’Emergències va decretar a la vesprada el nivell d’Emergència Situació 0 per les nevades, amb carreteres tallades al trànsit i vies en les quals es recomanava portar cadenes.

Així mateix, aquest diumenge els bombers van rescatar a dues persones en bon estat que s’havien quedat atrapades en el seu vehicle al Toro per la neu. També van anunciar el rescat a un total de 16 vehicles sense persones ferides.

Carreteres tallades a Castelló hui

Segons el comunicat de les 12.30 de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en aquest moment les carreteres tallades a Castelló són la CV-111 a Vallibona, la CV-121 a Olocau del Rei i la CV-126 de Vilafranca a Castellfort. La CV-15 d’Ares del Maestrat a Vilafranca ja s’ha obert, encara que és necessari portar cadenes, com la majoria de vies de la província.

Malgrat que s’ha avançat en les tasques de neteja, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua demanant molta precaució en les carreteres i només eixir de casa si és estrictament necessari per a evitar danys personals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari