30 carreteres tallades i centenars d'efectius de la UME i dels bombers en el tercer dia de temporal

Els efectius treballen sobretot en la retirada de neu i aigua en els pobles de l’interior i de la costa, les més afectades pels efectes de la borrasca Gloria

30 carreteres tallades i centenars d'efectius de la UME i dels bombers en el tercer dia de temporal

El temporal Gloria continua colpejant amb força la Comunitat Valenciana i aquest matí el dispositiu del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) juntament amb 100 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) s’han incorporat de nou a la neteja de neu en les carreteres i accessos als municipis de l’interior de Castelló, així com acovardint aigua als pobles de la costa, també molt castigats pel temporal.

En concret, l’UME té assignada la neteja de l’interior dels municipis i ara mateix treballen especialment a buidar de neu Villafranca i Ares del Maestrat (Alt Maestrat), amb 97 militars i 38 mitjans del Tercer Batalló d’Intervenció d’Emergències (BIEM3) des d’anit, mentre que el CPBC ha incorporat 15 pales mixtes a dues pales frontals també per a netejar els accessos a masies aïllades i explotacions ramaderes. Recordem que, després d’arribar amb raquetes a una masia de la zona del Mas de la Basseta de Morella, els bombers han trobat a l‘home desaparegut de Morella des d’ahir “en perfecte estat”.

Aquest matí, la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha lamentat en una roda de premsa que “es tracta d’un temporal que està deixant conseqüències històriques”. Per això, ha explicat que es manté l’emergència “perquè aquest episodi no ha acabat” i els diversos agents continuen treballant en comarques de l’interior com Els Ports i en la costa, aixecant aigua i retirant neu i arbres caiguts. Quan s’acaben aquestes tasques “i es torne a la normalitat” es retirarà aquest estat d’emergència.

Així mateix, Bravo ha assenyalat que el Consell ha estat alerta “des del primer moment” i que ja el 17 de gener, dos dies abans de l’arribada del temporal, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana va començar la campanya de divulgació per a preparar als ajuntaments i a la ciutadania davant les conseqüències que podien produir-se. En total, fins ara s’han enviat 15 avisos amb informació sobre les actuacions que calia dur a terme.

Carreteres tallades de Castelló

De moment, les carreteres tallades per la neu assignades als bombers ja han sigut buidades i continuen repassant aquestes vies. Aquesta vesprada tiraran sal per si neva aquesta nit.

No obstant això, segons la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, encara hi ha 41 carreteres amb ús de cadenes i 30 carreteres tallades hui a Castelló. Es tracta de la CV-105 (Herbeset i accés), la CV-106 (Monestir-Fredes), CV-109 (Boixar-Coratxar), la CV-111 (Vallibona), la CV-117 (l’accés a Chiva de Morella), la CV-121 a Olocau del Rey, la CV-123 (Olocau del Rey-Tronchón), la CV-124 (Forcall- Cinctorres-Castellfort), CV-125 (Cinctorres-Portal de Morella-Límit provincial), la CV-126 (de Villafranca a Castellfort), la CV-14 (Morella-límit provincial), la CV-155 (Benlloch a CV-15), la CV-169 (Benafigos), la CV-175 (Vilahermosa-Port Mingalvo), la N-232 al seu pas per Morella i la N-234 a Barracas.

Classes suspeses en diversos municipis

Hui dimarts 22 de gener, tercer dia del temporal, la Conselleria d’Educació ha anunciat que s’han suspés les classes a Peníscola; en el CRA (Centre Rural Agrupat) Araboga, que dóna servei a La Jana, Cervera i Canet lo Roig; en el CRA Peña Escabia (Begís, Teresa, Toràs, el Toro i Barracas), a Sogorb, Sot de Ferrer, Azuébar, Xóvar, Jérica, Viver, Vistabella i Morella.

La Conselleria d’Educació recomana als ciutadans estar atents als canals oficials dels respectius ajuntaments, ja que les possibles suspensions de classes són competència municipal i poden canviar al llarg del dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari