'Castelló SmartVillages' s'alça com a finalista dels premis d'innovació tecnològica 'enerTIC'

'Castelló SmartVillages' s'alça com a finalista dels premis d'innovació tecnològica 'enerTIC'
09/10/2020 -

El projecte de modernització tecnològica de l’administració local impulsat per la Diputació de Castelló, més conegut com ‘Castellón SmartVillage’, ha estat seleccionat com a finalista dels prestigiosos premis d’innovació ‘enerTIC’. En aquesta última fase, la iniciativa liderada per la corporació provincial competirà amb altres tres propostes més de similars característiques, les quals hauran de passar pel veredicte del públic a través d’una votació online.

El president de la Diputació, José Martí, ha animat a la població a donar suport la candidatura castellonenca “perquè una primera posició servirà per a posar a Castelló en un lloc privilegiat dintre del món de la innovació en l’administració”. Aprofundint en els detalls, Martí ha explicat que el comité d’experts escollit per l’organització ha valorat “molt positivament” ‘Castelló SmartVillages’ “l’haver impulsat en zones rurals la implantació d’una innovadora plataforma tecnològica que permet als consistoris gestionar i monitoritzar des d’una mateixa aplicació els seus serveis municipals. Tot això des d’una òptica tan important com la transició ecològica”. Entre els aspectes marcats com a prioritaris destaquen l’estalvi d’energia -amb un estricte control de l’enllumenat públic-, l’ús de les noves tecnologies per a detectar fugues en la xarxa pública d’aigües, la reducció de les emissions de CO2 i l’eliminació de la petjada ecològica dels residus urbans.

.A més de les aplicacions relacionades amb la qüestió de la transició ecològica de la província, per a la qual s’ha implementat originàriament aquest sistema d’informació, l’eina permet la integració altres variables relacionades, per exemple, amb la categorització d’actius municipals i patrimonials o l’optimització de recursos turístics i altres aplicacions ciutadanes.

Martí, qui s’ha mostrat “orgullós” per aquesta nominació, ha defensat el projecte pels seus avantatges per a l’entorn rural en considerar que “simplifiquen la gestió al màxim, contribuint així a pal·liar el problema crònica de personal tècnic a l’administració local”.

Per a Martí es tracta “d’una de les majors apostes d’aquest equip de govern per la modernització de l’administració pública local de la província”. Segons ha explicat, ‘SmartVillages’ “ve a respondre a la inquietud d’aquesta corporació per renovar i dotar de millors i més moderns serveis els ajuntaments castellonencs des d’una perspectiva sostenible”. En aquest sentit, el president ha volgut felicitar els responsables del projecte que, durant mesos, han anat desenvolupant i expandint pel territori aquest important projecte. En la seua confecció han participat de forma conjunta els departaments de Promoció Econòmica, Enginyeria Interna i Contractació sota un mateix objectiu.

DES DE 2013, PREMIANT LA INNOVACIÓ

Des de l’any 2013, els ‘enerTIC Awards’, organitzats per la plataforma del mateix nom, premien a nivell europeu els millors projectes tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Les votacions estaran obertes al públic en general fins al 6 de novembre. “Esperem tindre la sort del nostre costat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari