La nit del 9 d’Octubre s'il·lumina amb els focs artificials de la millor pirotècnia castellonenca

A les 23:00 hores es dispararan cinc castells simultanis per a celebrar el festiu i donar suport al sector pirotècnic

La nit del 9 d’Octubre s'il·lumina amb els focs artificials de la millor pirotècnia castellonenca

Aquest 9 d’Octubre és molt diferent. La pandèmia del coronavirus marcarà la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en les tres capitals i municipis i els actes més tradicionals hauran d’esperar per a complir amb les normes sanitàries de les autoritats. No obstant això, un dels principals emblemes de la societat valenciana tornarà a brillar després de molt de temps de letargia. I és que la millor pirotècnia posarà el fermall d’or a aquesta jornada de celebració i reivindicació.

On veure els castells del 9 d’Octubre de Castelló

Aquesta nit, a les 23.00 hores, els millors pirotècnics i pirotècniques dispararan cinc castells de focs artificials a Castelló de manera simultània per a il·luminar el cel de la província. Ho faran a Benicarló, Borriana, la Vall d’Uixó, Almenara i Altura, tal com ha anunciat la Diputació de Castelló, que ha impulsat aquesta iniciativa.

En el cas de Benicarló, l’encarregada de disparar el castell és la Pirotècnia Tomás SL; a Borriana, Pirotècnia Martí SL; a la Vall d’Uixó, Pirotècnia Peñarroja SL; a Almenara, Germans Caballer Pirotécnicos SL; i a Altura, Pirotècnia Zarzoso SL.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que a més de ser un acte festiu, també ho és de suport per a aquest sector que tant ha patit la pandèmia, després de la cancel·lació de les festes de la Magdalena, les Falles, les Fogueres, i les festes patronals i esdeveniments dels municipis. “Seguint el suggeriment de les empreses pirotècniques – després d’una reunió juntament amb el president de la Diputació, José Martí, i representants de les cinc empreses -, i amb l’objectiu d’estalviar costos, s’ha optat per disparar els cinc castells en les localitats en les quals les empreses tenen la seua seu”.

Per part seua, el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat la importància d’impulsar una iniciativa com aquesta, ja que “el canvi en la Diputació també consisteix a celebrar el dia oficial de la Comunitat Valenciana, perquè som tant castellonencs com valencians, i ens sentim orgullosos de ser-ho”. “De la mateixa manera que volem una província que estiga ben vertebrada, volem contribuir a la vertebració de la nostra comunitat autònoma, a la qual volem aportar i de la qual volem rebre en igualtat de condicions respecte als territoris germans d’Alacant i València”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari