El Centre Europe Direct de Castelló arrima la veu de la joventut a Europa

Pau Ferrando: «Apostem per fomentar aquests espais de debat per a implicar a la joventut de Castelló en el procés permanent de construcció europea»

El Centre Europe Direct de Castelló arrima la veu de la joventut a Europa
19/02/2022 -

El centre Europe Direct de Castelló ha participat en la Conferència sobre el Futur d’Europa per a acostar la veu, recopilar idees i propostes de la joventut en un debat sobre la diversitat cultural.

En l’acte ha participat el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, on ha destacat la importància de generar aquests espais de debat des de l’àmbit local «per a aconseguir la implicació de la joventut de Castelló en el procés permanent de construcció europea».

«La seua veu i les seues propostes són clau per a aconseguir una Europa més sostenible, igualitària i diversa», ha continuat Ferrando.

Aquesta campanya, que compta de dues sessions, una local i una altra nacional, s’ha organitzat de la mà de la xarxa nacional Erasmus Student Network, on més de 140 persones han acudit en el debat amb l’objectiu de proposar idees per a valorar la importància de la cultura de les regions europees i fomentar la diversitat i respecte a la UE.

D’altra banda, la fase nacional tindrà lloc el 3 de març durant una trobada i debat en el qual els portaveus locals exposaran les propostes obtingudes en la fase local, amb la participació de la directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, María Andrés.

El resultat d’aquest debat virtual es concretarà en un manifest conjunt sota el lema «Europa unida en la diversitat», amb els 15 punts (tres per cada centre) exposats en el debat.

Conferència sobre el Futur d’Europa

La Conferència sobre el Futur d’Europa és una iniciativa conjunta del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió per a escoltar la ciutadania europea, donant-li l’oportunitat d’expressar la seua opinió sobre el futur d’Europa a través d’una sèrie de diàlegs i debats dirigits per la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari