Puig tanca el perímetre de Castelló i el conjunt de la Comunitat a partir de demà

Aquesta decisió s’ha adoptat per a evitar l’arribada massiva de persones d’altres comunitats autònomes arran del pont de Tots Sants

Puig tanca el perímetre de Castelló i el conjunt de la Comunitat a partir de demà

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana de cara al pont de Tots Sants. Així, si fa uns dies ja explicava que el Consell estava “expectant davant les decisions que prendran altres comunitats autònomes, sobretot les limítrofes”, aquesta vesprada Puig ja ha confirmat que es procedirà al tancament de la Comunitat Valenciana perquè “en aquests moments, no sembla molt adequat el trasllat massiu d’altres comunitats autònomes”.

Segons ha assenyalat el líder del Consell, aquest tancament perimetral entrarà en vigor demà a les 12.00, una vegada ho reculla el DOCV, i durarà 7 dies. Una mesura que s’uneix a l’augment de restriccions en municipis de les tres províncies, Onda, Morella, Nules i Vinaròs en el cas de Castelló.

La Comunitat Valenciana passava, fa uns dies, al nivell 3 d’alerta a causa de les últimes dades que publicava la Conselleria de Sanitat. Per aquest motiu, tota precaució és poca per a evitar que els casos de Covid-19 continuen propagant-se per tot el territori valencià. Així mateix, Puig ha confirmat que no descarta, en les pròximes hores, aplicar noves restriccions en aquells municipis en els quals “la incidència del virus és més agressiva”. De fet, Vinaròs o Xàtiva són alguns dels municipis en els quals es podrien aplicar noves mesures.

Així mateix, cal recordar que la Comunitat Valenciana s’avançava a la declaració de l’estat d’alarma i, des del passat cap de setmana, establia tant el toc de queda des de les 00.00 fins a les 06.00 hores, com la prohibició de reunions socials o familiars de més de sis persones. I és que encara que les dades de la Comunitat Valenciana no són tan alarmants com els d’altres autonomies, com la Comunitat de Madrid o Aragó, la veritat és que no cal abaixar la guàrdia perquè, tal com confirmava Sanitat, després del pont d’Octubre, els casos a la Comunitat Valenciana han començat a créixer significativament.

Per què la Comunitat Valenciana està en el nivell 3? En el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es va aplicar un semàfor Covid, només aplicable a ciutats de més de 100.000 habitants, encara que recomanable també per a la resta, en el qual es parla de risc alt quan el nombre de casos en les últimes setmanes supera els 150 per cada 100.000 habitants o quan el nombre de casos de l’última setmana ascendeix a 75. Així mateix, altres factors que es tenen en compte és la incidència del virus en persones de més de 65 anys, el percentatge de positius sobre els test realitzats i el percentatge de casos en els quals es coneix l’origen de la infecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari