Diversos castells de focs artificials simultanis il·luminaran la província de Castelló pel 9 d’Octubre

Pirotècnia Martí, Caballer Pirotècnics, Pirotècnia Peñarroja, Pirotècnia Zarzoso i Pirotècnia Tomás participen en aquest festival pirotècnic

Diversos castells de focs artificials simultanis il·luminaran la província de Castelló pel 9 d’Octubre

La província de Castelló s’inundarà de pólvora aquest cap de setmana amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre 2022. I és que un element tan significatiu per a la identitat valenciana com és la pirotècnia il·luminarà la nit prèvia a la celebració amb el tret de cinc focs artificials en cinc municipis de Castelló.

Una iniciativa impulsada per tercer any consecutiu per la Diputació de Castelló que té com a objectiu unir-se a aquesta celebració, però també donar suport a les empreses pirotècniques de la província.

El festival pirotècnic se celebrarà el dissabte 8 d’octubre a les 23.00 hores en diversos municipis i hi haurà cinc empreses pirotècniques participants: a Benicàssim (c/Font de Santa Àgueda), dispararà Pirotècnia Martí; a Xilxes (plaça Joan Pau II), Caballer Pirotècnics; a Vinaròs (Platja del Fortí, al final de l’avinguda Jaume I), Pirotècnia Peñarroja; a Xèrica (avinguda Constitució, 35), Pirotècnia Zarzoso; i en Rosell (carrer Baix Maestrat), Pirotècnia Tomás.

Els focs artificials seran disparats de manera simultània, creant tot un festival de llum i color i un escenari més que especial per al 9 d’Octubre. En aquest sentit, la Diputació ha recordat que aquesta iniciativa es va posar en marxa en 2020 exclusivament per a aquesta commemoració i per a comptar amb les empreses pirotècniques castellonenques.

José Martí, president de la institució provincial, ha destacat “la importància que ha tingut sempre la pirotècnia en les celebracions de la Comunitat Valenciana i, per extensió, de la província de Castelló”.

Així mateix, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que “la pirotècnia és un dels nostres trets distintius i creiem que aquest festival hauria de consolidar-se de cara al futur com un dels actes que envolten la commemoració de la festa gran dels valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari