Classes suspeses en els centres educatius de la Comunitat Valenciana

Com a mesura de prevenció per a evitar més contagis del coronavirus, la Conselleria d’Educació ha pres aquesta decisió

Classes suspeses en els centres educatius de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Educació ha decidit suspendre les classes en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana a partir del dilluns 16 de març i de forma indefinida amb l’objectiu d’evitar més contagis del coronavirus, la COVID-19, que fins ara suma 98 afectats segons ha confirmat fa uns minuts la consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló.

Aquesta vesprada s’ha celebrat una reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i l’Actuació davant el coronavirus, en la qual el departament encapçalat per Vicent Marzà ha fet aquesta proposta després del recull d’informacions de les Direccions Territorials.

Una mesura que també ha donat suport al Sindicat de Treballadors i Treballadores del País Valencià (STEPV), que hui mateix ha instat a la suspensió de les classes durant, almenys, 15 dies. Pese a l’ajornament de les festes de la Magdalena i les Falles, no s’ha modificat el calendari escolar, per la qual cosa l’equip de docents ha matisat que seria necessària una setmana més de la que ja hi ha festiva.

Aquesta mesura afectarà a tots els centres educatius de Castelló, València i Alacant de tots els nivells després que els membres de la taula l’hagen validada. A més, aquesta vesprada el president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut per a demanar a la ciutadania que cuide la seua salut i que faça un ús racional dels productes i l’atenció mèdica.

La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), seguint les instruccions de la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, també ha suspés les pràctiques sanitàries de l’alumnat en qualsevol centre sanitari de la Comunitat Valenciana davant l’evolució de la ja denominada pandèmia del coronavirus COVID-19. Aquesta suspensió es mantindrà fins que la situació aconselle tornar a la normalitat.

Tancat un col·legi de Castelló per sospites

Aquesta vesprada, el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, ha anunciat el tancament del CEIP Carles Salvador de Castelló, ja que se sospita que una persona relacionada amb el centre ha donat positiu en coronavirus, encara que encara no s’ha confirmat. No obstant això, per a evitar una major expansió de la COVID-19 entre els membres de la comunitat educativa, s’ha pres aquesta decisió que té efecte des de hui mateix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari