Diversos ajuntaments castellonencs s'uneixen per a salvar la bretxa digital de persones amb Síndrome de Down

Diversos ajuntaments castellonencs s'uneixen per a salvar la bretxa digital de persones amb Síndrome de Down
22/05/2020 -

La situació d’alerta sanitària que estem vivint pel coronavirus Covid-19 ha obligat a adaptar les activitats en les quals participen les persones usuàries de Síndrome de Down Castelló.

La majoria d’aquestes activitats s’han continuat realitzant de manera virtual utilitzant les noves tecnologies que han permés que gran part de les persones usuàries continuen amb les seues activitats formatives, de suport i de seguiment en el dia a dia de la millor forma possible.

Aquesta situació ha suposat un repte important punt per al personal tècnic de l’entitat, que ha hagut d’adaptar el material, els continguts i les metodologies de treball en un temps rècord a la modalitat virtual, com per a les persones usuàries i les seues famílies que han hagut de començar a utilitzar noves eines de treball que en alguns casos eren totalment desconegudes.

La situació ha resultat més complicada per a aquelles persones usuàries que no disposaven d’aquestes eines o viuen en zones on l’accés a les noves tecnologies encara és complicat.

Per aquest motiu, des de Síndrome de Down Castelló es van iniciar una sèrie de contactes amb representants dels ajuntaments de les localitats on viuen persones usuàries en aquesta situació, amb l’objectiu de trobar solucions i mesures que facilitaran l’accés tant a eines, com a les xarxes perquè els seus veïns pogueren participar en les activitats de l’entitat.

Fruit d’aquests contactes, els ajuntaments de Cirat, Benlloch, i Cabanes han posat a la disposició d’Andrés, Ignacio, Fernado i David, tant les seues instal·lacions com els seus ordinadors perquè puguen continuar realitzant les activitats que es planifiquen en cadascun dels programes als quals acudeixen en Síndrome de Down Castelló, durant aquestes setmanes de confinament.

Per a ells, igual que per a les quasi 300 persones usuàries de l’entitat, poder continuar amb les seues activitats és de vital importància, ja que suposa continuar avançant en la millora de la seua qualitat de vida.

Gràcies a aquesta col·laboració s’aconsegueix atallar la bretxa digital que encara afecta moltes famílies i que en aquests moments és tan important solucionar per a garantir el dret a l’accés a la formació de tots i totes.

Actualment es continuen mantenint contactes amb altres ajuntaments de la província i s’estan valorant possibles solucions perquè les persones que encara continuen amb problemes per a realitzar les activitats virtuals el puguen fer en la major brevetat possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari