Sanitat blinda la salut dels grups més vulnerables amb la vacuna de la grip i la de reforç de la COVID-19

Hui comença la vacunació antigripal de 700.000 persones majors de 70 anys en la Comunitat Valenciana

Sanitat blinda la salut dels grups més vulnerables amb la vacuna de la grip i la de reforç de la COVID-19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comença hui la vacunació contra la grip a les persones majors de 70 anys per a coincidir amb l’administració de la tercera dosi de reforç contra la COVID-19. Una campanya per a la qual s’ha demanat la màxima voluntarietat i que requereix cita prèvia en els centres de salut.

En concret, els col·lectius per als quals es recomana la vacuna de la grip són les persones majors de 65 anys, amb el risc de complicacions derivades de la grip (com les dones embarassades o que acaben de donar a llum), personal sociosanitari i de serveis públics essencials.

“Està previst que les primeres a immunitzar-se siguen les persones de 70 anys, unes 700.000 en la Comunitat Valenciana, que rebran la vacuna de la grip al costat d’una dosi de reforç enfront de la COVID-19″, va explicar ahir la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, durant la presentació de la campanya.

Aquesta dosi de record serà d’ARN-m (vacunes de Pfizer i Moderna) i es punxarà juntament amb la vacuna de la grip (preferentment, una injecció en cada braç) en els centres d’Atenció Primària. Per a poder rebre-la, hauran d’haver passat almenys sis mesos des de la segona dosi i és necessari sol·licitar la cita prèvia per a evitar aglomeracions cridant al centre de salut o a través de l’aplicació GVA+Salut, en la qual les persones que pertanguen a aquests grups de risc tindran habilitada la funció.

A més de les persones majors de 70 anys, en aquesta primera fase es vacunarà a les dones embarassades, als residents i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional i als professionals sanitaris perquè aquests col·lectius estiguen vacunats en les dues primeres setmanes de la campanya. D’aquesta manera, una vegada finalitzats aquests grups s’iniciarà la vacunació de la resta de grups de risc: persones entre 65 i 69 anys, persones de 64 anys i menys amb patologia de risc i personal de serveis essencials.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, aquesta temporada l’objectiu és aconseguir que el 75% de persones majors de 65 anys i personal sanitari i sociosanitari es vacunen, així com el 70% d’embarassades i el 60% de persones de grups de risc per patologies.

Sobre aquest tema, Barceló ha animat a aquestes persones a vacunar-se a través de la campanya ‘Tornem a acostar el muscle’ i ha assenyalat que “és una crida a continuar aportant, a continuar lluitant després de la vacuna contra la COVID-19 i a continuar sumant esforços per a protegir-nos i protegir als qui ens envolten”.

Així mateix, des de Sanitat han recordat que l’administració de vacunes contra la grip és segura en persones que ja han passat o pateixen la COVID-19, d’acord amb les últimes evidències científiques. Els qui han passat la malaltia de manera lleu o asimptomàtica podran vacunar-se contra la grip quan acabe el seu aïllament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari