Compromís per Vila-real denuncia la mala gestió de l'equip de govern, que incrementarà els impostos als veïns del municipi

Compromís per Vila-real denuncia la mala gestió de l'equip de govern, que incrementarà els impostos als veïns del municipi
13/08/2019 -

Compromís per Vila-real denuncia la mala gestió econòmica de l’equip de govern, encapçalat per José Benlloch, que tan sols dos mesos després de les eleccions incrementarà els impostos a tots els veïns i veïnes, la qual cosa suposa un engany a tots els votants, que “haurien d’haver conegut les seues vertaderes intencions abans d’acudir a les urnes”.

El portaveu adjunt de Compromís, Santi Cortells, lamenta que el primer edil porte diversos dies venent en els mitjans de comunicació les penúries per les quals travessen les arques municipals a causa de les sentències urbanístiques heretades dels governs del PP, la liberalització de l’AP-7 i, hui mateix, les demandes per les plusvàlues per part dels veïns, que estan en tot el seu dret de reclamar.

“És una manera de justificar tant la pujada de l’IBI que acaba de plantejar, com els nombrosos préstecs que sol·licita constantment per a tapar els seus propis forats”, explica Cortells, qui destaca que “des de Compromís parlem amb coneixement de causa, ja que hem patit des de dins de l’equip de govern aquesta forma de procedir, un dels molts motius pels quals vam renunciar a continuar formant part d’aquesta mentida que dirigeix i domina en exclusivitat, com a màxim responsable, l’alcalde”.

Cortells assenyala que és impossible que Benlloch desconeguera la situació de l’Ajuntament abans de les eleccions. “Podria haver avisat que anava a pujar l’IBI i així els vila-realencs haurien votat en conseqüència”, indica.

“Ens ha pres el pèl a tots i les seues veritats parcials i l’ocultació d’informació que ha practicat a petita escala amb el seu anterior govern les vol traslladar ara a la resta de la ciutat, com ja va fer en les eleccions”, afig l’edil, qui demana, en nom de tot el col·lectiu que no busque excuses absurdes per a justificar la pujada d’impostos amb la liberalització de l’AP-7. “Fa anys que reclamem la liberalització d’un vial que està més que repagat des de fa dècades i pel qual, suposadament, perdrem 180.000 euros anuals, segons Benlloch”, indica Cortells, qui dubta d’aquestes xifres aportades pel primer edil.

“Des de fa temps, els socialistes, amb el ministre Ábalos al capdavant, han donat diferents versions, demostrant que són poc de fiar, i res ni ningú ens assegura que es vaja a liberalitzar aquest important vial, com ja ha explicat el nostre company i senador Carles Mulet, qui ha instat al Govern a aclarir al més aviat si es continuaran cobrant peatges, després que Ábalos reconeguera que s’està estudiant com continuar fent-ho, però d’una manera encoberta”, assegura. A més, des de Compromís insten a Benlloch a demostrar que alguna vegada s’han cobrat aqueixos 180.000 euros que diu que ara es perdran.

“D’acord amb la Llei General Tributària, només es podia cobrar aquest impost a partir de 2018, i fent la sol·licitud corresponent per part de l’Ajuntament”, és a dir, “que no es perden 180.000 euros, sinó que és possible que mai s’hagen arribat a cobrar”.

D’altra banda, Compromís lamenta les declaracions de Benlloch sobre els recursos de reposició dels veïns per a reclamar les plusvàlues que s’han cobrat erròniament fins al moment. “Esperem que el que està dient no siga que els ciutadans no tenen dret a acudir a la justícia quan ho creen necessari, perquè vivim en un Estat democràtic”, assenyala.

Per a Cortells, “aquestes declaracions constants són un intent de justificar la seua mala gestió, els préstecs i la pujada d’impostos que asfixiarà als veïns i veïnes, mentrestant, d’altra banda, anuncia grans projectes que no sabem com pagarà, tenint en compte la mala situació econòmica que, segons diu, travessa l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari