La Comunitat Valenciana lidera la vacunació i dispara el ritme de cara a setembre

Aquesta setmana se superarà el milió de dosis administrades i més del 15% de valencians i valencianes tindran almenys una dosi

La Comunitat Valenciana lidera la vacunació i dispara el ritme de cara a setembre

Des del 27 de desembre, la vacuna ha protegit els espais més vulnerables davant la COVID-19, però cada vegada s’amplia més l’horitzó. Hui dia, més de 870.000 persones s’han vacunat a València, Castelló i Alacant i 260.000 ja han rebut la pauta completa, la qual cosa situa a la Comunitat Valenciana com la segona regió amb major inoculació de dosi en tot el país. Un ritme que sobreïx de la resta que, a més, posa el rumb fix a una acceleració de cara a setembre.

Segons l’Informe de Gestió Integral de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya del Ministeri de Sanitat, fins al 4 d’abril s’han rebut 911.260 dosis de diferents vacunes en la Comunitat Valenciana i s’han administrat 870.686, és a dir, el 95,5%. De totes aquestes persones, 262.860 ja estarien immunitzades en haver rebut les dues dosis de la vacuna.

Així, la Comunitat Valenciana està en segona posició, per davall de Ceuta, que ha inoculat el 96,8% de les dosis rebudes. En total, Espanya ha rebut 8.743.694 dosis de les diferents farmacèutiques, sense comptar les noves que han arribat aquesta setmana per a continuar amb el ritme.

Malgrat això, el ritme no va en línia amb els objectius previstos per part del govern central ni del Consell. Fa uns dies, el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, reconeixia que no era possible parlar de “campanya de vacunació massiva” a partir de l’1 d’abril, com s’havia previst. Els equips de vacunació estaven preparats per a diferents escenaris en funció de les dosis disposades, però el problema estava “en el fet que no arriben suficients” per a seguir avant amb la previsió.

No obstant això, aquesta setmana és clau per a la carrera cap a la immunització de la població i serà la que més vacunes administre en territori valencià des de l’arribada dels primers vials. Del 5 a l’11 d’abril, la Comunitat Valenciana superarà el milió de dosis administrades i més del 15% dels valencians i valencianes hauran rebut almenys una dosi de vacunes.

Tal com ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, els equips administraran 120.000 dosis de Pfizer a persones majors de 80 anys i de 79 i 78 anys i 3.000 segones dosis a col·lectius que ja van rebre la primera. A això se sumen les 3.200 segones dosis de Moderna i la inoculació de 91.500 dosis d’Astrazeneca a persones de 64 i 65 anys i 5.840 a col·lectius socials i sanitaris, per la qual cosa en total s’inocularan 224.000 en una setmana.

Janssen immunitzarà a dos milions de persones en cinc mesos

D’altra banda, Ximo Puig i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, es van reunir ahir al costat de representants de la farmacèutica Janssen, que van traslladar que la previsió és que, des del mes d’abril i fins a setembre, s’entreguen dos milions de dosis de la farmacèutica.

El president va qualificar la reunió de “molt positiva”, ja que, segons va aclarir, “els responsables de la companyia han garantit que quasi dos milions de valencians hauran rebut aquesta vacuna abans de setembre”. “Un avanç substancial en l’acceleració de la vacunació”, en paraules de Puig, que permetrà un “ritme molt elevat de vacunació” en tractar-se d’una vacuna monodosi.

Sánchez preveu que el 70% de la població estiga vacunada a la fi d’agost

Per part seua, ahir el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, va detallar el nou calendari de vacunació i va assenyalar que l’objectiu és que 33 milions de persones a Espanya hagen rebut la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19 a la fi d’agost, la qual cosa suposa el 70% de la població.

“Tenim contractades més de 87 milions de dosis entre abril i setembre, la qual cosa assegura que qualsevol compatriota podrà ser vacunat en aqueix període”, va insistir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari